Prhki i nježni: Zobeni keksići punjeni Proteinellom

Image

Za zdrave keksiće nikad nije kasno, pogotovo ako se radi o zobenim keksićima punjenim Proteinellom! Stevija umjesto šećera, zobeno brašno umjesto bijelog pšeničnog i kokosovo ulje umjesto margarina - čine ih idealnim za bezbrižno uživanje u slasticama i nakon blagdana.

Jednostavni su za napraviti, potrebno vam je svega par namirnica, a zbog kokosovog ulja su nevjerojatno prhki i nježni - a punjenje od Proteinelle je slasna priča sama za sebe.

Pogledajte video: 

Sastojci (za oko 25 keksića):

zobeni keksici

Priprema:

  1. U zdjelu stavite zobeno brašno, steviju i cimet te izmiješajte pjenjačom da se uklone eventualne grudice i da se smjesa malo razrahli.
  2. Dodajte razmućeno jaje, grčki jogurt i kokosovo ulje sobne temperature (ne potpuno kruto, ali ne ni tekuće). Prvo izmiješajte vilicom da se smjesa malo poveže, a zatim na radnoj površini ili silikonskoj podlozi lagano posutoj zobenim brašnom, umijesite tijesto rukama (tek toliko da se sastojci dobro povežu, nemojte mijesiti previše da tijesto ne postane “žilavo”).
  3. Razvaljajte na debljinu od oko 3-4 mm (pripazite da se ne zalijepi za podlogu, no nemojte dodavati previše brašna tijekom valjanja). Zatim pomoću izrezivača za cvjetiće (ili nekog drugog oblika po Vašoj želji), izrezujte keksiće. Tijesto složite u lim za pečenje obložen papirom, pa pecite na 180°C oko 8-10 minuta (ovisi o jačini Vaše pećnice, no ne dopustite da se prepeku).
  4. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite ih da se ohlade u limu. Rukujte s njima vrlo pažljivo jer su prhki i nježni, kako ne bi puknuli.
  5. Po dva ohlađena keksića spajajte s malo Proteinelle, te ih pohranite u limenu kutiju na hladno mjesto (ali ne u hladnjak), gdje mogu stajati i do 2 tjedna.

zobeni keksici  

Više božićnih recepata pročitajte ovdje: 

Objavljeno 24.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
8
0
Podijeli s prijateljima!