Tople zimske arome: Božićni crumble od jabuke s cimetom

Image

Crumble ili drobljenac jelo je koje postaje sve popularnije unazad par godina. Radi se o toplom desertu aromatičnih okusa po voću od kojeg se priprema, a koji se obično poslužuje s kuglom sladoleda - čineći tako toplo-hladni kontrast koji oduševljava nepce.

U našoj fitness verziji crumblea nema sladoleda (što ne mora i vas spriječiti da se počastite kuglicom), ali zato je pun aroma koje podsjećaju na najljepše, božićno vrijeme. Nema boljeg nego se tijekom hladnog zimskog dana zavaliti u kauč uz božićno drvce obasjano lampicama i uživati u toplim aromama cimeta, začina za medenjake, lješnjaka i jabuke - garantiramo!

Pogledajte video: 

Sastojci (za 2-3 osobe):

Za jabuke:

  • 2 jabuke (slađa sorta)
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica arome vanilije
  • 1 žličica začina za medenjake
  • 1 žličica tapioka škroba

Za mrvičasti dio:

drobljenac

Priprema:

  1. Za donji sloj od jabuka, prvo očistite jabuke, ogulite od kore i nasjeckajte ih na kockice. Pomiješajte ih u posudi sa začinima: cimetom, začinom za medenjake, aromom vanilije i tapioka škrobom (njegova uloga je da pokupi eventualnu vlažnost koje jabuke mogu pustiti).
  2. Za mrvičasti dio pomiješajte zobeno brašno, zobene pahuljice, cimet, sjeckane lješnjake, med i kokosovo ulje sobne temperature. Sve izmiješajte rukama da dobijete mrvičastu smjesu.
  3. Pripremite veću vatrostalnu posudu (ili više manjih, ukoliko želite da se crumble peče u porcijama). Po dnu posude prvo posložite jabuke, a zatim ih prekrijte mrvičastim slojem i sve lijepo zagladite. Stavite peći u pećnicu ugrijanu na 180°C, oko 15-20 minuta - dok gornji sloj ne postane smećkast, no pazite da se ne prepeče.
  4. Poslužite toplo s kojom kriškicom jabuke.

drobljenac

Više božićnih recepata pročitajte ovdje: 

Objavljeno 18.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
7
0
Podijeli s prijateljima!