16.8.2018. ZMA - kombinacija vitamina i minerala neophodnih za zdravlje
Zorana Jagodić
ZMA je patentirana formula koja sadrži cink, magnezij, vitamin B6 i aspartat i mnogi ga preporučuju kao jednostavan način dodavanja ova dva važna minerala i vitamina B6 u prehranu.
Dodaci prehrani
13.8.2018. Izvrstan ljetni doručak: Zobene pahuljice s kruškom i grčkim jogurtom
Nikolina Dianežević
Iako volimo zobenu kašicu i brzo je gotova, ponekad se zaželimo nekuhane verzije omiljenih nam zobenih pahuljica.
Recepti
12.8.2018. Kombucha – kineski „napitak besmrtnosti i eliksir života“ ili znanstveno nepotvrđeni napitak koji valja izbjegavati?
Zorana Jagodić
Kombucha je čaj koji se tisućama godina koristi u istočnjačkim kulturama te kojem se pripisuju stotine ljekovitih svojstava. No, nema znanstvene studije koja to potvrđuje.
Nutricionizam
10.8.2018. Razbijamo mitove: Hrana vas neće „zakiseliti“ i nema smisla da se pokušavate „alkalizirati“!
Donat Rupčić
Što je to alkalna prehrana? Ima li smisla alkalizirati se? Uzrokuje li kiselost rak? Koje lekcije možemo naučiti iz ovoga?
Dijete i jelovnici
9.8.2018. Marelice - 8 razloga zašto ih morate jesti
Zorana Jagodić
Pored njihovog sjajnog okusa i mirisa, marelice su zdrave i bogate vitaminima. Od vitamina i minerala u marelicama nalazimo vitamin A i C te kalij, kalcij i mangan.
Nutricionizam
8.8.2018. Bulgur - 3 prijedloga pripreme obroka s ovom nutritivno vrijednom žitaricom
Martina Banić
Jeste li čuli za bulgur, jednu od najzdravijih cjelovitih žitarica na svijetu? Ova ukusna namirnica, još nedovoljno zastupljena na našim tanjurima, priprema se od pšeničnog zrnja bez ljuske, koje se djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove.
Nutricionizam
4.8.2018. Ricinusovo ulje - što je i koje je njegovo djelovanje?
Martina Banić
Da se u svakom zlu skriva nešto dobro priroda nam dokazuje jednim primjerom, i to ljekovitim ricinusovim uljem – viskoznim, masnim uljem biljnog podrijetla, dobivenim hladnim tiještenjem sjemenki ricinusa, biljke koju krasi epitet jedne od najotrovnijih na svijetu.
Nutricionizam
3.8.2018. Razbijamo mitove: Krvna grupa utječe na prehranu koliko i boja vaših tenisica!
Donat Rupčić
Otkud potječe trend prehrane po krvnim grupama? Kako se uopće određuju krvne grupe i kada su se pojavile kroz ljudsku povijest čovjeka? Što kažu znanstvene studije na temu?
Dijete i jelovnici
2.8.2018. Mango - slasno voće koje čuva vaše zdravlje
Zorana Jagodić
Niz je studija potvrdio da povećanje unosa biljnih namirnica, poput manga, smanjuje rizik od pretilosti i smrtnosti, dijabetesa i bolesti srca te potiče zdravu kosu, kosu, povećanu energiju i ukupno manju težinu.
Nutricionizam
1.8.2018. Pycnogenol (piknogenol) - antioksidans koji čuva vid, smanjuje alergijske reakcije i smiruje astmu
Zorana Jagodić
Ovaj ekstrakt je široko proučavan tijekom posljednjih 40 godina te postoji više od 420 objavljenih studija i preglednih članaka koji mu potvrđuju sigurnost i djelotvornost.
Dodaci prehrani
31.7.2018. Jestive gljive - koje su najpoznatije i kako ih pripremiti?
Martina Banić
Stara izreka kaže: „Sve su gljive jestive, ali neke samo jednom“. Postoji više tisuća različitih vrsta gljiva, ali se od toga samo mali broj, njih oko 200, smatra jestivim gljivama.
Nutricionizam
30.7.2018. Divno: Cheesecake od maline s Grancereale keksima u čaši
Native sadržaj
Tražite jednostavan, osvježavajuć i lagan ljetni desert? Ako je odgovor potvrdan, mislimo da bi s ovim receptom vaša potraga mogla biti završena. Imamo pravu stvar!
Recepti