Izvrsna božićna ideja: Salata od pačjih prsa s narančom

Image

Pačja prsa vrlo su kvalitetno meso i delicija sama za sebe, a pečena na ispravan način tope se u ustima. Najbolje ih je ispeći tako da ostanu još roza u sredini, a dodatkom naranče dobivamo kombinaciju koja je nekima možda teže zamisliva, ali okusom nepogrešiva.

Ovo jelo vrlo je brzo gotovo, a čini savršeno predjelo i odličnu uvertiru u božićni menu. Svakako isprobajte!

Pogledajte video:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 1-2 naranče
  • 300 - 400 g pačjih prsa s kožom
  • 2 šake mix salate (matovilac, baby špinat, radič)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • Sol, papar
  • 2 žlice sjeckanog svježeg bilja po želji (npr. vlasac i peršin)

pacja prsa 

Priprema:

  1. Naranču operite i ogulite od kore oštrim nožem. Gulite tako da joj odmah odrežete i bijeli dio ispod kore, do samog mesa. Zatim je prepolovite i filetirajte, odnosno režite kriškice naranče između unutarnjih opni, tako da dobijete čisto meso. Sve radite oštrim, malim nožićem za filetiranje, tako će Vam biti najlakše.
  2. Pačja prsa operite i dobro posušite kuhinjskim ubrusom, te im kožu zarežite nasuprotno dijagonalno, da dobijete rombiće na površini. Pecite u ugrijanoj tavi, kožom prema dolje, bez dodavanja masnoće (sama koža patke će pustiti dovoljno masnoće - a ako je masnoće previše, možete je i odliti ili pobrisati ubrusom). Prsa pecite oko 8 minuta s kožicom okrenutom prema dolje, a zatim ih okrenite i pecite još oko 5 minuta na drugoj strani (na umjerenoj vatri). Kratko zapecite i sa strana.
  3. Prsa izvadite na aluminijsku foliju, posolite i popaprite s obje strane, a zatim umotajte u foliju i pustite da odleži oko 10 minuta. Na taj način će zadržati u sebi sve fine sokove.
  4. Pripremite preljev za salatu od maslinovog ulja, limunovog soka, soli, papra i svježeg sjeckanog začinskog bilja - sve pomiješajte u zdjelici.
  5. Opranu salatu dekorativno posložite na 2 tanjura, te po njoj posložite filetirane kriškice naranče. Preko svega položite pačja prsa narezana na kriškice veličine zalogaja, te sve prelijte preljevom i ukrasite peršinom. Poslužite odmah, dok su pačja prsa topla i sočna.

pacja prsa

Više božićnih recepata pročitajte ovdje: 

Objavljeno 20.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
3
0
Podijeli s prijateljima!