19.4.2019. 8 savjeta kako ne pretjerati s hranom za Uskrs
Zorana Jagodić
Pred nama su uskršnji blagdani koji, osim slobodnih dana i okupljanja znače i pravu gozbu i izobilje hrane.
Nutricionizam
18.4.2019. 5 razloga zašto morate jesti kus-kus (cous-cous)
Zorana Jagodić
Ako ste ikada probali kus-kus (cous-cous), velika je vjerojatnost da ste ga i zavoljeli.
Nutricionizam
16.4.2019. Znate li što su maqui bobice i zašto biste ih trebali uključiti u prehranu?
Zorana Jagodić
Danas maqui bobice nose oznaku superhrane zbog svojeg visokog antioksidativnog potencijala i niza pozitivnih utjecaja na ljudsko zdravlje – od smanjenja upalnih procesa, kontrole šećera u krvi do održavanja kardiovaskularnog zdravlja.
Nutricionizam
11.4.2019. 8 razloga zašto morate jesti borovnice
Zorana Jagodić
Zbog sastava koji imaju borovnicama se pripisuje niz pozitivnih utjecaja na ljudsko zdravlje, od zaštite od kardiovaskularnih bolesti i karcinoma, do jačanja kostiju, doprinosa mentalnom zdravlju i regulacije krvnoga tlaka.
Nutricionizam
9.4.2019. Što je najpametnije pojesti kad vas uhvati želja za slatkim?
Zorana Jagodić
Prekomjeran unos šećera i jednostavnih ugljikohidrata povezan je s upalnim procesima i bolestima, od dijabetesa i pretilosti do Alzheimerove bolesti i karcinoma.  
Nutricionizam
8.4.2019. Rušimo mitove: Što dojilje zapravo (ne)smiju jesti?
Katarina Zupančič, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Postoje mnogi mitovi koji se vežu uz prehranu majke u periodu dojenja. Uz hrpu čudnovatih savjeta što izbaciti iz prehrane jer šteti bebi (koji nemaju osnovu u znanosti), majke često završe samo na kuhanom krumpiru.
Nutricionizam
5.4.2019. Mit o špinatu: Pročitajte kako je zbog tipfelera špinat greškom proglašen najboljim izvorom željeza
Zorana Jagodić
Zbog jednog tipfelera starog gotovo 150 godina, špinat se sve to vrijeme smatra „riznicom željeza“, a to nije čak ni blizu istine.
Nutricionizam
30.3.2019. Brazilski oraščići - najbolji izvor selena na svijetu!
Zorana Jagodić
Brazilski oraščići su orašasti plod koji polako (prvenstveno zbog cijene), ali sigurno dolazi na naše jelovnike kao izvrstan međuobrok i grickalica koja se može podičiti visokim udjelom selena, magnezija te niza zdravih masti.
Nutricionizam
29.3.2019. Dodaci prehrani i dojenje: Što izbjegavati, a što koristiti?
Katarina Zupančič, dipl.ing. prehrambene tehnologije, nutricionist
Majke nailaze na svakakve preporuke i često onda ostaju zbunjene. Pojedini dodaci prehrani sadrže široki spektar sastojaka i teško je raspoznati što je ok, a što nije.
Nutricionizam
26.3.2019. Kakaovo drobljeno zrno - savršena grickalica!
Zorana Jagodić
Ako vas uhvati želja za slatkim, upravo su kakao drobljena zrna najpraktičnija za konzumaciju: mogu se lako ponijeti, jedu se kao bilo koja grickalica ili orašasti plod i pravi su izvor nutritivnog bogatstva.
Nutricionizam
25.3.2019. Tikvice - 7 razloga zašto ih morate uključiti u prehranu
Zorana Jagodić
Tikvice se u narodnoj medicini koriste stotinama godina za liječenje ili ublažavanje niza medicinskih stanja, od prehlada, različitih bolova do niza drugih teškoća.
Nutricionizam
22.3.2019. Juha od kostiju – tisućama godina priznat eliksir zdravlja
Zorana Jagodić
Juha od kostiju je napitak koji u ljudskoj prehrani postoji doslovno tisućama godina i oduvijek se koristi zbog njegovih pozitivnih djelovanja na zdravlje.
Nutricionizam