15.2.2019. Eritrol (erythritol) - keto-friendly sladilo koje doprinosi gubitku kilograma
Zorana Jagodić
Eritrol je posebno poznat i čest kod pobornika keto i low-carb prehrana jer ne ugrožava stanje ketoze, ali ni ne povećava kalorijski unos kada ga se doda u obrok ili napitak.
Nutricionizam
12.2.2019. Kakvo je to MCT ulje o kojem svi pričaju?
Zorana Jagodić
MCT je kratica za "trigliceride srednjeg lanca" ili "masne kiseline srednjeg lanca".
Nutricionizam
2.2.2019. Mangan - 10 pozitivnih utjecaja na ljudsko zdravlje
Zorana Jagodić
Mangan je mineral u tragovima koji je ljudskom organizmu potreban u jako malim količinama.
Nutricionizam
31.1.2019. Mahunarke - prepune vlakana i proteina za zaštitu vašeg zdravlja i dobru probavu
Zorana Jagodić
Mahunarke trebaju imati mjesto u vašem jelovniku. One su izvrstan izvor dijetalnih vlakana, proteina, vitamina B skupine i niza drugih vitamina i minerala.
Nutricionizam
29.1.2019. Razbijamo mitove: 6 tvrdnji vegana koje su znanstveno neutemeljene!
Donat Rupčić
Idemo vidjeti što znanost ima za reći na sljedeća pitanja: Jesu li ljudi po svojoj prirodi biljojedi? Kako se hrane životinje koje su nam najsličnije? Kakav utjecaj ima hrana životinjskog podrijetla na zdravlje? Je li veganska prehrana zdravija? Je li veganstvo bolje za okoliš?
Nutricionizam
22.1.2019. Cvjetni prah (pelud): 11 zdravstvenih prednosti uzimanja ovog čuda prirode!
Zorana Jagodić
Cvjetni prah ili pelud mnogi nazivaju najzdravijom namirnicom na svijetu, a kada pročitate sve znanstveno potvrđene pozitivne učinke koje cvjetni prah ima na ljudsko zdravlje i vi ćete se složiti da se radi o daru prirode.
Nutricionizam
18.1.2019. Ksilitol (brezin šećer) - Zdrava i prirodna zamjena za bijeli šećer
Zorana Jagodić
Među različitim zamjenama za šećer na tržištu se prije par godina pojavio ksilitol ili brezin šećer i njegova je popularnost sve veća.
Nutricionizam
17.1.2019. Spirulina – 10 razloga zašto je morate uključiti u prehranu?
Iva Pranjić
Ako se dosad niste susreli s pojmom, spirulina je vrsta modrozelene alge koju mnogi uzimaju kao dodatak prehrani zbog niza pozitivnih učinaka koji ovaj biser mora ima na ljudsko zdravlje.
Nutricionizam
15.1.2019. Orah - šaka zdravlja koja čuva vaše srce
Zorana Jagodić
U 100 grama oraha nalazi se 654 kalorije, od čega je raspoređeno na: 65 grama masti, 14 grama ugljikohidrata i 15 grama proteina.
Nutricionizam
13.12.2018. Goji bobice - 10 razloga zašto ih morate uključiti u prehranu
Zorana Jagodić
Prije nekoliko godina goji bobice su se pojavile na našem tržištu i vrlo brzo su, uz chia sjemenke, dobile ogromnu pozornost i postale jedna od najomiljenijih supernamirnica.
Nutricionizam
7.12.2018. Maitake gljiva - adaptogen koji vraća hormonalnu ravnotežu i jača imunitet
Zorana Jagodić
Jeste li ikada čuli za zec gljivu ili plešuću gljivu ili maitake? Ako niste, sada je pravi trenutak da naučite sve što trebate znati o ovoj izrazito ljekovitoj vrsti gljive.
Nutricionizam
4.12.2018. Aru prah - bezglutenski zgušnjivač koji doprinosi radu crijeva
Zorana Jagodić
Kod kupovine aru praha preporučljivo je uvijek pročitati sastav jer na tržištu postoje različiti aru prašci, a oni lošije kvalitete mogu sadržavati krumpirov škrob, pa pažljivo pročitajte popis sastojaka.
Nutricionizam