Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Jedan brzi trening klasik za one bez motivacije

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Trening u udobnosti našeg doma je u prošloj godini postao je realnost. Velik broj ljudi je s vremenom primijetio i negativne učinke lockdowna, nemogućnost kretanja i treniranja ostavila je posljedice kako na fizičko stanje, tako i na motivaciju za ponovnim početkom treninga sada kada se opet može vratiti nekakvom starom ritmu odlazak u teretanu i na grupne treninge.

Ako ste i vi jedan od onih koji i dalje odgađaju odlazak na trening, što zbog nedostatka motivacije, što zbog navike da trening napravite doma, onda ste otvorili članak baš za vas.

Nećemo previše komplicirati i odugovlačiti, već odmah prelazimo na stvar. Pripremili smo jedan kratak i brz trening za cijelo tijelo za koji vam neće trebati rekviziti, koristit ćemo vlastito tijelo kao jedino opterećenje u treningu.

Trening se sastoji od vježbi koje su nam svima poznate, kružnog je tipa što znači da nakon što napravite jednu vježbu, odmah prelazite na drugu sve do kraja niza vježbi. Nakon toga uzmite kratku pauzu da malo dođete k sebi, i napravite još 1 ili 2 kruga vježbi, ovisno kako ćete se osjećati. Svaku vježbu ćete raditi 1 minutu, a jedan se krug sastoji od 4 vježbi kojima ćemo aktivirati cijelo tijelo.

Prije treninga odradite kratko zagrijavanje kroz dinamičko istezanje ili preskakanje vijače umjerenim tempom kako bi srce počelo brže raditi i kako bi se mišići, tetive i zglobovi pripremili za intenzivniju aktivnost u nastavku treninga.

Kao što smo rekli, trening se sastoji od sljedeće 4 vježbe:

Redoslijed vježbi pogledajte u galeriji: 

Iako se radi o vježbama koje su nam svima poznate i trening sam po sebi nije pretjerano kompliciran, aktivirao je sve velike mišićne skupine tijela. Ponekad su osnovne vježbe najbolje rješenje jer će sigurno odraditi posao kako treba.

Nakon što završite s treningom obavezno opustite tijelo i dopustite mu da se postupno ohladi i vrati u stanje prije samog treninga.

Objavljeno 20.11.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!