VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

3 razloga zašto je dobro redovno preskakati vijaču

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kad ste zadnji put preskakali vijaču? Mnogi će vjerojatno odgovoriti – u osnovnoj školi! Ako je to vaš odgovor onda je sad pravo vrijeme da to promijenite i da vam preskakanje vijače postane svakodnevna aktivnost. U nastavku vam donosimo 3 razloga zašto da nabavite i krenete preskakati vijaču:

vijaca

1. Vijača je jeftin rekvizit za aerobni i anaerobni trening

Cijena obične vijače je oko 50 kuna, što je čini jednim od najpristupačnijih rekvizita na tržištu. Kad znate da s ovim jednostavnim rekvizitom možete odraditi i aerobni i anaerobni trening, onda je jasno da se radi o ulaganju koje vrijedi svake kune.

U aerobnom načinu rada, preskakanje vijače je aktivnost izvodi u ujednačenom ritmu kroz dulji vremenski period. Ovo može biti savršena rutina zagrijavanja koja će potaknuti cirkulaciju i podići srčane otkucaje. Ova aktivnost će podići radnu temperaturu tijela i pripremiti vas za trening koji slijedi.

Nakon aerobnog dijela, vijaču možete iskoristiti i za anaerobni dio aktivnosti – povećajte brzinu preskakanja ili frekvenciju ukoliko radite intervale. Isprobajte preskakanje vijače u Tabata načinu rada: odradite 8 krugova u kojima ćete 20 sekundi preskakati vijaču najbrže što možete, nakon čega će slijediti 10 sekundi pauze, pa ponovite. U samo 4 minute odradit ćete trening koji će pozitivno utjecati i na aerobni i na anaerobni kapacitet.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Vijača - speed rope

Ultra brza vijača za preskakanje opremljena ležajevima namijenjena svakodnevnoj uporabi.

  • 8,00 €
  • 4,00 €

2. Preskakanje vijače je izvrstan način da zagrijete tijelo

Preskakanje vijače je savršen način da se zagrijete. Prije samog preskakanja odradite vježbe dinamičkog zagrijavanja kojima ćete zagrijati zglobove i mišiće koji će biti aktivirani i najviše pogođeni tijekom glavnog dijela treninga.

Savjetujemo da odradite 10-ak minuta dinamičkog zagrijavanja, a nakon toga 4 minute preskakanja vijače u intervalima 40 sekundi preskakanja i 20 sekundi pauze.

Preskakanje vijače je aktivnost visokog intenziteta, a niskog negativnog utjecaja na zglobove što znači da se intervali preskakanja i pauze mogu izmjenjivati u duljem vremenskom trajanju bez opasnosti od štetnog djelovanja na zglobove, a s velikim pozitivnim utjecajem na mišiće.

vijaca

3. Redovno preskakanje vijače doprinosi boljoj tjelesnoj formi i kondiciji

U 60 minuta preskakanja vijače umjerenom brzinom može se potrošiti, ovisno o težini osobe, od 600 do 1000 kalorija. Stoga, ako ovu potrošnju dodatne svojoj uobičajenoj dnevnoj potrošnji, jasno je da ćete uz vijaču puno lakše doseći kalorijski deficiti, preduvjet za mršavljenje i topljenje masnoga tkiva.

Prilikom preskakanja, pazite na formu, pa vodite računa o sljedećim parametrima pokreta:

  • Ramena i gornji dio leđa su zategnuti kako bi se osiguralo pronalaženje i održavanje minimalne udaljenosti koja je potrebna za preskok vijače.
  • Trbušnjaci su aktivni da ublaže nepotrebnu potrošnju energije.
  • Mišići natkoljenice se aktiviraju i opuštaju kod svakog preskoka, čime učinkovito pokreću tijelo i spremaju se za svaki sljedeći preskok.

Tijekom preskakanja vijače, aktivne su sve mišićne skupine koje sudjeluju u pokretu, ali i troše energiju i kalorije. Savršena aktivnost i trening s ovim jednostavnim, praktičnim i jeftinim rekvizitom, zar ne?

Vijaču možete kupiti u Fitness.com.hr Webshopu i Shopu (Horvaćanska cesta 178, Zagreb).

Objavljeno 20.09.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!