VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Kod kuće, bez rekvizita: 15-minutni HIIT za veliku potrošnju kalorija

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kad ste raspoloženi za visoko intenzivan trening kod kuće sigurno ćete potražiti neki HIIT trening. Trening koji sam vam pripremila će aktivirati vaše tijelo i zahtijevati veliku potrošnju kalorija.

15 minuta treninga se sastoji od pet vježbi koje se izvode u trajanju od 30 sekundi s 15 sekundi odmora između svake vježbe u kojoj se prikazuje sljedeća vježba. Potrebna vam je prostirka (naruči ovdje) i dovoljno mjesta da možete poskočiti, ali u okvirima prostirke. Za ovaj trening ne trebate rekvizite.

Trening pogledajte u videu: 

1. Dva uzastopna skoka nakon skleka

Iz kleka na oba koljena postavljamo se na stopala zadržavajući poziciju počučnja. Nakon toga slijede dva sunožna skoka u vis iza čega se ponovno dolazi u položaj kleka.

2. Fleksija koljena u uporu za rukama 

Kukovi su podignuti i noga na podlozi pružena. Flektira se jedna noga i povlači prema tijelu. Nakon 30 sekundi i 15 sekundi pauze ista vježba izvodi se drugom nogom. Ovom vježbom odlično se aktivira stražnja strana tijela s naglasnom na stražnju ložu i gluteus te listove.

3. Ski jumps

Dobro poznata vježba unosi dinamiku u ovaj trening. Aktivira odlično mišiće nogu i gluteus te zadovoljava potrebu za lateralnim oblikom kretanja koje zahtijeva koordinaciju i unapređuje ravnotežu i agilnost.

ski jump

4. Jumping Jack u planku

Nakon Jumping Jacka u planku za bolju aktivaciju prsnih mišića dotaknite rame suprotnom rukom. Dinamičan plank na aktivniji način kontrahira mišiće corea. Pripazite na izvedbu da ne dolazi do propadanja ramena i prekomjernog uvijanja u donjem dijelu leđa.

5. Skok iz kotrljanja

Nakon kotrljanja na leđima dolazi se u čučanj iz kojeg se izvodi skok u vis. Ova vježba objedinjuje odličnu aktivaciju mišića nogu i mišića trbuha.

kotrljanje

Nakon što se izvede svih 5 vježbi slijedi odmor od 30 sekundi, što je predah ali ne traje dugo, pa tako trening ostaje vrlo intenzivan. Sve vježbe ponavljaju se 3 puta, međutim ovisno o vašoj kondiciji možete i više puta.

Objavljeno 04.05.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!