Klikni i iskoristi do 30% popusta na fitness kardio sprave

Amarant kaša s jabukom i kruškom

Image
Jednostavno
1 osobe
25min

Ako dosad niste nikada probali amarant onda je pravo vrijeme da to promijenite.

Amarant  obiluje esencijalnim masnim kiselinama te je žitarica s najvećim udjelom proteina (čak 15,3 g na 100 g), a sadrži i magnezij, željezo, kalcij, fosfor, bakar, mangan, vitamine A, B6, K i C. Također, amarant ne sadrži gluten te ima gotovo dvaput više kalcija od mlijeka i triput više vlakana od pšenice.

Donosimo vam jednostavan recept za doručak: kažu s amarantom i voćem.

Sastojci:

  • 50 g amaranta ili zobenih pahuljica (naruči ovdje)
  • 120 ml bademovog ili zobenog mlijeka
  • 120 ml vode
  • 1/2 jabuke
  • 1/2 kruške
  • 1 žličica meda ili neko drugo sladilo, ako želite dodatnu slatkoću, ali nije neophodno
  • 1/2 žličice cimeta (naruči ovdje)

kasa

Postupak:

Vodu i mlijeko pomiješajte pa zakuhajte. Dodajte amarant te smanjite jačinu vatre i ostavite da se kuha, 20 minuta, odnosno koliko je navedeno na pakiranju. Amarant će tijekom kuhanja „popiti“ vodu, pa je po potrebi dodajte.

Jabuku i krušku narežite na kockice pa ih, dok se amarant kuha, prodinstajte u posudici, zajedno s medom i cimetom.

Kad je sve gotovo, krušku i jabuku umiješajte u kuhani amarant i servirajte s orašastim voćem, po želji.

Uživajte!

Objavljeno 31.07.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti