Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Vježbanje na pokretnoj traci

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Svakodnevno vježbanje na pokretnoj traci je odličan način da ostanete u formi

Ozbiljni trkači i hodači na kraju se okrenu pokretnoj traci da bi mogli sigurno i udobno vježbati u bilo koje doba dana ili noći u svojim domovima.

Fitness stručnjaci se slažu da je jedan od najboljih načina da dođete i ostanete u formi svakodnevno trčanje ili hodanje, no realnost je takva da to nije uvijek sigurno ni praktično "na otvorenoj cesti".

Ako imate slobodnog vremena u rano jutro ili kasno noću, ili vam je ruta za trčanje/hodanje pokraj prometnice, vaš bi glavni cilj mogao postati da doma dođete živi-a time promašujete smisao cijele stvari. Isto tako, nije baš zabavno ni mudro trčati po snijegu, poledici, kiši ili jakom suncu. Vježba na pokretnoj traci je rješenje za sve ove probleme.

Postoje klubovi i teretane koje svojim klijentima nude mogućnost vježbanja na pokretnoj traci, no možda vam ne odgovara radno vrijeme lokalne teretane , ili vam teretana nije blizu, ili vam se ne sviđa imati promatrače oko sebe dok vježbate. Koji god bili razlozi, ako se zanimate za fitness i zdravlje, prije ili kasnije kupit ćete pokretnu traku za kućnu upotrebu pa se pobrinite da kupite dobar komad opreme za vježbanje po razumnoj cijeni.

Bitno je odabrati model koji ima karakteristike koje ćete koristiti s veseljem:

  • Ako vam je životni prostor u stanu ili kući relativno mali, najbolje će vam odgovarati sklopivi model kojeg možete pospremiti u ormar ili pod krevet.
  • Ako vam novac ne predstavlja problem, odaberite model koji kombinira vježbanje sa zabavom uz pomoć ugrađenog televizora i zvučnika ; a možda ćete biti sretni i sa običnom pokretnom trakom koju postavite ispred televizora.
  • Postoje pokretne trake koje nude mjerenje raznih korisnih podataka tijekom vježbanja, npr. brzinu, vrijeme, puls, otkucaje srca, ubrzanje, potrošnju kalorija, itd.
  • Mnogi modeli imaju ugrađene nosače za časopise ili knjige , bocu za vodu, CD player, mobitel, ručnik.
  • Ako želite sofisticirani komad opreme za vježbanje ali vam cijena predstavlja zapreku, provjerite ponudu rabljenih pokretnih traka ili onih na sniženjima, možda nađete ono što priželjkujete po cijeni koju si možete priuštiti.

Postoje mnoge vježbe na pokretnoj traci

S nekim pokretnim trakama dolazi cd za vježbanje na kojem je motivirajuća glazba i fantastični krajolici koji vam daju osjećaj da ste na otvorenom prostoru, no taj cd možete kupiti i zasebno. ( A ako želite i svjež zrak koji paše uz sve to, samo otvorite prozor.)

Neki modeli pokretnih traka imaju unaprijed podešene programe, poput simulacije hoda po uzbrdici , ili hoda različitim brzinama. Neki programi variraju brzinu i snagu potrebnu za izvođenje vježbe kako bi vam otkucaji srca ostali u unaprijed odabranoj zoni vrijednosti.

Na nekim modelima pokretnih traka možete sami kreirati osobni program vježbanja , a svi modeli, naravno, korisniku omogućavaju da tijekom samog vježbanja mijenja brzinu i nagib, obično pritiskom tipke.

Vježbanje na pokretnoj traci održava vam motivaciju

ProForm - neki modeli ProForm pokretnih traka dolaze sa interaktivnim diskovima koji uključuju glazbu, kontrolu brzine i nagiba, te snimljenim savjetima osobnih trenera koji vas ohrabruju da pratite rezultate i postupno napredujete u svom kardiovaskularnom treningu.

Precor - Precor modeli pokretnih traka imaju ugrađen patentirani sistem apsorpcije udarca pri hodu, imaju tihe i hladne motore te funkciju brzog starta. Ovi kvalitetni modeli su specijalizirani da vam ponude raznovrsne programe koji će vas motivirati i izazvati ( od 5 do 18 programa, ovisno o modelu). Možete biti sigurni da ćete naći savršeni program za sebe, a kad ste spremni možete prijeći na neki drugi .

Spirit - Spirit pokretne trake su najbolji sklopivi modeli na tržištu a imaju i unaprijed podešene programe koji prilagođavaju brzinu i nagib vašem srčanom ritmu; te programe možete prilagođavati.

Važno je da izmjenjujete programe s ciljem da održite motivaciju za poboljšanje svog cjelokupnog stanja organizma, ili povećanje snage, ili gubljenje suvišne težine ili održavanje tjelesne težine:

  • Pokušajte hodati unatrag pri sporom tempu hoda
  • Hodajte raznim brzinama sa ogledalima ispred i oko sebe u kojima provjeravajte svoje držanje , stil hoda, tehniku hodanja, itd.
  • Počnite vježbanje sa 5 minuta trčanja ili hoda na pokretnoj traci, zatim siđite s nje i napravite u 1 minuti nekoliko čučnjeva, trbušnjaka, sklekova ili koje god vježbe koju volite, pa onda opet na pokretnu traku i tako ponavljajte dok niste ispunili svoje uobičajeno vrijeme treniranja.
  • Nakon 10 minuta hoda ili trčanja, siđite s pokretne trake i 10 minuta radite vježbe rastezanja ili dizanja utega, nakon toga opet na traku i ponovite postupak koliko puta želite.
  • Upalite svijeće, stavite mirisno ulje u aroma lampu, pustite neku relaksirajuću glazbu da se pri hodanju riješite stresa.

Zapravo, sve čega se možete sjetiti a pomoglo bi da unesete različitost u vježbanje i zadržite interes vrijedno je isprobavanja.

Informacije o markama, modelima i značajkama pojedinih strojeva , kao i usporedbe raznih modela dostupne su putem interneta na stranicama o pokretnim trakama .Držite na umu da internet prodavaonice nemaju iste troškove kao maloprodaje sportske opreme pa vama, kupcu, mogu ponuditi kvalitetnu opremu , novu i rabljenu, po znatno nižoj cijeni.

Provjerite dobivate li garanciju ako kupujete rabljenu, sniženu ili tvornički obnovljenu pokretnu traku. Ponekad je dostupna isporuka u toku jednog dana, ponekad je vrijeme isporuke 3 do 5 dana, a ponekad je čak i trošak dostave uključen u cijenu.

Bezbrojne su koristi od svakodnevnog vježbanja na pokretnoj traci.Povećat ćete čvrstinu kostiju, izdržljivost te svoje opće zdravstveno stanje. Vježbanje je psihološki pozitivno jer povećava vaš osjećaj postignuća i općeg dobrog stanja, te je tako dobro i za vaše mentalno zdravlje.

Ulaganje u pokretnu traku je svakako isplativo jer donosi mnoge dobrobiti. Bit ćete zadovoljni rezultatima!

Pogledajte veliku ponudu traka za trčanje na fitness.com.hr web shopu.

Objavljeno 26.01.2007.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!