Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Nemate vremena za vježbu ? Nađite ga !

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Nažalost, uz sav tehnološki napredak koji je ljudska rasa ostvarila, nitko još nije smislio kako produžiti dan na više od 24 sata kako bismo stigli obaviti sve ono što želimo. No, mnogi od nas to koriste kao ispriku da ne rade neke stvari jer tvrde da za njih jednostavno nemaju dovoljno vremena . Redovita tjelovježba često je jedna od tih. Predložit ćemo vam nekoliko jednostavnih načina za nalaženje prijeko potrebnog vremena za tjelesnu aktivnost. Možda vam pomognu...

Najočitija mogućnost je ustati ranije. Namjestite budilicu, mobitel, liniju ili što već koristite da se oglasi pola sata ranije i dodatno vrijeme iskoristite za neku tjelesnu aktivnost u kojoj uživate. Ne moraju to biti nikakve naporne vježbe, možete se jednostavno dobro rastegnuti i prošetati do dućana i natrag.

Ako smatrate da vam je jutarnji san previše dragocjen, razmislite o tome možete li si napraviti vremena za fizičke aktivnosti u kasnijim popodnevnim ili večernjim satima, bez da vam zbog toga previše pati obiteljski život. Potražite teretanu ili fitness centar koji je otvoren do kasno ili nabavite nešto od opreme za vježbanje kod kuće , dok gledate televiziju ili pričate s ukućanima.

No, najvažnija stvar je slušati što vam govori vlastito tijelo. Budući da ono funkcionira u 24-satnom biološkom krugu, činjenica je da mu vježba različito "sjeda" u različitim dobima dana . Većina nas zna je li više "jutarnja" ili "večernja" osoba.

Ako vam je ujutro izrazito teško ustati iz kreveta, najbolje je da ne vježbate tada, jer bit će vam teško priviknuti se na novu rutinu i po svoj prilici nećete nimalo uživati u njoj. Radije sami pronađite vrijeme kada se osjećate najbolje raspoloženi za tjelesnu aktivnost – eksperimentirajte dok ne nađete doba dana koje vam najviše odgovara.

Evo nekoliko kratkih savjeta koji bi vam mogli biti od koristi :

1. Zakažite si vrijeme za vježbanje. Baš kao što imate podsjetnik za poslovne obveze, isto tako ozbiljno pristupite i tjelovježbi. Zapišite si kada trebate vježbati, eventualno i napravite poruku na mobitelu ili računalu koja će vas svakog dana podsjećati da je došlo vrijeme za to. Nije loša ideja unijeti u rokovnik ili računalo što biste točno tog dana trebali raditi ili upisati što ste obavili prošli put.

2. Nađite partnera za vježbu. Ako će vam u dobrom društvu biti lakše, zakažite zajedničku tjelovježbu s prijateljem, rođakom ili kolegom.

3. Držite opremu za vježbanje blizu mjesta na kojima provodite većinu svog vremena. Držite tenisice ili trenirku u automobilu ili na poslu, jer nikada ne znate kada ćete dobiti neočekivanih sat vremena slobodnog vremena ili kada će vas iznenada uhvatiti entuzijazam.

4. Naučite reći "ne" ljudima koji od vas traže da napravite nešto za što niste zaduženi. Zaštitite svoje slobodno vrijeme kako bi vam ga ostalo dovoljno za bavljenje tjelesnim aktivnostima.

5. Pažljivo organizirajte poslovne obveze tako da ne tratite dragocjeno vrijeme. Sigurno ste već primijetili da u radnom danu, koliko god on dinamičan i ponekad frenetičan bio, gotovo uvijek imate "praznog hoda".

6. Kad god ste u prilici, ostavite automobil kod kuće i idite pješice kamo god možete.

Objavljeno 08.11.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!