Kako se natjerati na odlazak u teretanu
Vježbe

Kako se natjerati na odlazak u teretanu

Htjeli biste vježbati, ali niste redovni. Čini se nemoguće, ali ima lijeka protiv lijenosti. Pokušajte s ovih 10 strategija!

1. Postavite snažnije ciljeve

Definirajte ciljeve koje želite postići, ali pokušajte pri tome biti što realniji. Previsoki ciljevi često vode razočaranju i odustajanju od treninga.

2. Mijenjajte trening

Redovitim mijenjanjem programa treninga izbjeći ćete dosadu koja se često javlja u teretani, a i mišiće ćete prisiliti na stalan rast.

3. Odredite točan raspored

Najbolje je pokušati voditi dnevnik treninga i upisivati svaki detalj. Takva praksa definitivno pomaže i služi kao odličan motivator.

4. Nađite trening partnera

To bi trebala biti osoba motivirana za trening koja će vas natjerati na vježbu kad vam se ne da, a ne netko koga zanima šminkanje po teretani.

5. Nagradite se za trud

Uvedite pravilo da sebi nakon svakih nekoliko dobro odrađenih treninga priuštite neku sitnicu, odlazak vikendom u kino i slično.

6. Pravilo “pet minuta”

Ako niste raspoloženi za trening, pokušajte odraditi samo pet minuta. Ako ni tada nemate volje za dalje, spakirajte se i pravac doma.

7. Ponovno se motivirajte

Svako toliko se prisjetite zašto trenirate i koje će vam to koristi donijeti u svakodnevnom životu. Zapišite si to u dnevnik treninga.

8. Pripremite se za uspjeh

Vizualizirajte svoj uspjeh, zamislite se onakvim kakvi želite biti i “zasučite rukave”. To rade i svi vrhunski sportaši.

9. Stvorite pravu sliku o sebi

Stvorite sliku o sebi kao o pravom sportašu; to i jeste ako se pridržavate redovitih treninga i svega ranije navedenog!

10. Dajte sebi vremena

Naravno da ćete u ovom ritmu života tu i tamo preskočiti koji trening. Ne grizite se, nego se usredotočite na sljedeći trening.

Kad vam fitness postane dijelom života, nećete ga se više htjeti riješiti!

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Što je bolje za oblikovanje tijela: aerobika ili teretana ? x 13
    Oko ovog pitanja se uvijek "lome koplja" i dolazi do zabuna. Najčešća je zabluda da je aerobika za žene, a teretana za muškarce. Odabir načina vježbanja trebao bi se prvenstveno zasnivati na afiniteti...
  • Redovito vježba tek 1% hrvatskih građana ! x 11
    Redovitim oblikom rekreacione vježbe redovito se bavi samo 50 000 ljudi u Hrvatskoj, u prosjeku vježbaju dva puta tjedno, a najupornije su žene u dobi od 35 do 45 godina. Ovaj poražavajući prosjek dal...
  • Od vježbanja stvorite naviku ! x 9
    Prvo ćemo navesti sve što ste već čuli : redovito vježbanje podiže vam razinu energije i ubrzava metabolizam, povećava snagu i fleksibilnost, smanjuje stres, podiže raspoloženje i pomaže vam nositi se...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 15.12.2006
Piše: