Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Bodyweight trening za cijelo tijelo kao idealno rješenje za godišnji odmor

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Na godišnjem ste odmoru i nemate pristup teretani? Imali ste naporan dan i nemate vremena otići još i u teretanu? Poslovna putovanja često znače spavanje u hotelima koji najčešće imaju jako loše teretane, ako ih uopće imaju. Sve su to realni razlozi zbog kojih biste pomislili da ćete morati preskočiti trening, no zapravo ne mora biti tako.

U ovakvim i sličnim situacijama bodyweight trening odlično je rješenje jer sa sobom uvijek imate jedini rekvizit kojim vam je potrebna za ovakve treninge, a to ste vi sami. Uz malo mašte možete odraditi i puno kompleksnije vježbe od klasičnih sklekova i čučnjeva.

Bodyweight trening cijelog tijela

Program treninga koji smo pripremili za vas klasičan je bodyweight trening koji možete napraviti bilo gdje, neovisno jeste li kod kuće, na godišnjem odmoru, na poslovnom putovanju ili u teretani. Treninzi koji uključuju sve velike mišićne skupine popularan su odabir u trenucima kada nemate dovoljno vremena posvetiti se svakoj skupini kroz pojedinačni trening.

Vježbe izvodite u kružnom režimu rada jednu za drugom bez pauze između vježbi, odnosno odmarate nakon što napravite sva zadana ponavljanja u jednom krugu. Ukupno je potrebno napraviti 3 kruga, a možete i više od toga ako vam se ovo čini kao premalo, opterećenje u obliku broja serija dozirajte prema svojim sposobnostima.

Naziv vježbe Broj serija Broj ponavljanja
Sklek 3 serije 20 ponavljanja
Kratki trbušnjaci 20 ponavljanja
Jumping Jack 25 ponavljanja
Čučanj 30 ponavljanja
Plank 30 sekundi
Odmor 30 sekundi

Prije svakog treninga potrebno je napraviti kvalitetno zagrijavanje vježbama dinamičkog istezanja kako bi se mišići, tetive i zglobove adaptirali na povećani rad koji slijedi u glavnom dijelu treninga. Na taj način omogućavate tijelu lakši prelazak iz mirovanja u intenzivnu aktivnost i smanjujete potencijalni rizik za nastanak ozljeda.

Objavljeno 31.07.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!