Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zadaća za godišnji odmor: Plivački HIIT trening za veliku potrošnju kalorija

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

„Sad ću ja na moru plivati!“, rečenica je koju sam čula stotine puta, a izgovorena je najčešće kao izgovor zašto se tijekom tjedana prije godišnjeg odmora ne vježba. No, poznajete li ijednog nevježbača koji je zaista otišao na godišnji odmor i na moru radio prave plivačke treninge? Ja ne!

Najčešći scenarij je sljedeći: dođete na more i čak i imate želju ponekad nešto smisleno isplivati, ali nemate ideju ni kako ni koliko… stoga, danas vam donosimo jednu ideju: plivački HIIT trening koji možete raditi 2-3 puta tjedno.

Trajanje ovoga treninga je 20-30 minuta, ovisno koliko snage imate.

Koje su prednosti ovoga treninga?

Plivanje je izuzetno učinkovit trening za cijelo tijelo i uvelike će poboljšati kardiovaskularnu kondiciju. Ako želite brzo sagorjeti masnoće i maksimizirati vrijeme izdvojeno za kardio aktivnost, plivanje je najbolje rješenje!

Najbolje od svega je to što ne morate biti vrhunski plivač da biste iskoristili blagodati trošenja kalorija i sagorijevanja masnoća od ovog treninga. Sve se vrti oko potrošnje energije.

Plivanje troši jako puno kalorija jer tijekom kretanja pod vodom aktiviramo sve mišiće skupine, od najmanjih do najvećih, pa su tako u pogonu i prsa, leđa, mišići stražnjice, ramena i core.

swim

Plivački HIIT trening

Kako je navedeno ranije, ovaj trening bi trebao trajati 20-30 minuta, ovisno koliko imate snage, a možete ga raditi 2-3 puta tjedno. Svakako savjetujemo da između ovih treninga imate dane odmora u kojima možete raditi neku drugu vrstu aktivnosti.

Trening se sastoji od plivačkih intervala slobodnim stilom  u trajanju 15-30 sekundi maksimalnim intenzitetom i brzinom te intervala prsnim načinom umjerenim intenzitetom. Nakon toga slijedi 60-90 sekundi pauze.

Trening:

Zagrijavanje: lagano uplivavanje i zagrijavanje

Glavni dio:

  1. Interval: Slobodni stil – 15-30 sekundi, maksimalnim intenzitetom
  2. Interval: Prsni stil – 15-30 sekundi, umjerenim intenzitetom
  3. Interval: Odmor 60-90 sekundi

Ponavljajte ova 3 intervala do isteka 20-30 minuta, ovisno o vašim sposobnostima i trenutnoj kondiciji.

swim

Objavljeno 17.07.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!