Poklanjamo ti kupon kod za 10% popusta u webshopu

Zobena kaša s kakaom i ribizlama

Image
Jednostavno
1 osobe
10min

Ne znam jeste li ikada upotrjebljavali lucuma prah, no mene je ugodno iznenadio i redovito ga stavljam u razne kaše, smoothieje i slastice. Naročito je dobar u sladoledima i ledenim kremama. Slatkog je okusa, a ne povećava razinu glukoze u krvi pa je odličan kao zamjena za šećer.

Proizvodi se od ploda lucume, koja raste u Južnoj Americi i suši se pa zatim melje u prah. Bogata je beta-karotenom, vitaminima B skupine, a sadrži i željezo, niacin, cink, kalcij i proteine.

zobene

Sastojci:

zobene

Postupak:

Pomiješajte zobene pahuljice, kakao i lucuma prah. Dodajte komadiće zrna kakaovca. Ako nemate zrna, upotrijebite malo više kakao praha. Prelijte toplim mlijekom, ostavite da stoji dok pahuljice ne omekšaju.

Ribizle očistite uz pomoć vilice. Primite grozdić pa s njega vilicom povucite bobice. Umiješajte u pahuljice. 

Objavljeno 22.07.2020.

Trebate savjet stručnjaka? Tu smo za vas

Besplatne savjete možete dobiti od fitness trenera i nutricionista zaposlenih u Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu.


Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti