OTVORENA PRVA FITNESS.com.hr TRGOVINA U ZAGREBU // KLIK ZA DETALJE!
.

Jednostavno i ukusno: Zapečenac s jajima i povrćem

Image

Odličan prilog mesu ili vegge ručak/večera. Svojevrstan spoj zapečenog povrća i jaja na oko :)

zapecenac

Sastojci (za 2-3 osobe):

  • Oko 200 g cvjetića brokule
  • 1 veći batat
  • 1 luk
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • 5 jaja
  • Himalajska sol, papar
  • 1/2 šalice ribanog sira (npr. gauda ili parmezan)

zapecenac

Priprema:

  1. Brokulu očistiti i oprati, te narezati na manje cvjetiće. Batat oprati i oguliti, te narezati na kocke. Luk oljuštiti i narezati na kriškice. Sir naribati. Pećnicu ugrijati na 190°C.
  2. Povrće staviti u posudu te dobro pomiješati s maslinovim uljem, solju i paprom (možete dodati i začinsko bilje po želji). Prebaciti u vatrostalnu posudu za pečenje pa staviti u pećnicu na oko 20-25 minuta (na pola puta izvaditi pa malo promiješati, te vratiti).
  3. Nakon 20-tak minuta, izvadite posudu iz pećnice te na povrće razbijte pažljivo jaja. Posolite ih i popaprite, te sve pospite naribanim sirom. Sve stavite peći još oko 10 minuta na 175°C, dok jaja ne pobijele i sir se ne rastopi. Poslužite odmah.

zapecenac

Objavljeno 25.04.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!