Za sve ljubitelje kruha: 3 recepta za proteinski kruh!
Prehrana

Za sve ljubitelje kruha: 3 recepta za proteinski kruh!

Kao veliki ljubitelj kruha u vječnoj sam potrazi za raznim varijantama njegove zdrave pripreme. Tako sam sigurna da si uz taj užitak kojeg si dopuštam, osiguravam i dodatne nutrijente što je u slučaju kupovnih varijanti teško ostvarivo.

Mnogi nutritivni sastojci mogu poslužiti kao zamjena za brašno, od zobenih pahuljica i ostalih zdravih žitarica do orašastih plodova, kokosovog brašna i drugih ukusnih i zdravih sastojaka. Tako jedan običan kruh može dobiti na tisuće lica. Jedno od lica kojeg vam danas predstavljam, uz sam izbor zdravijih sastojaka, je i visoki udio proteina koji uz ostale komponente čini krišku takvog kruha dovoljnom za međuobrok, a ovisno o količini čak i za kompletan obrok ili bar njegov veći dio.

Ako i vi sa mnom dijelite to zadovoljstvo, ali ste uvjereni da je u potrazi za savršenom formom upravo kruh ono prvo čega se morate odreći čitajte dalje. Dijelim s vama 3 recepta za ukusan i zdrav kruh bogat proteinima, vlaknima i mnogim drugim nutritivnim sastojcima, da i vi možete uživati u onome što volite, a pritom se osjećati i izgledati super.

Proteinski kruh 1

Sastojci:

  • 500 g svježeg sira
  • 250 g zobenih pahuljica
  • 3 cijela jaja
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žlica lanenih sjemenki

Priprema:

U posudu stavite svježi sir, jaja, sol i sodu bikarbonu te dobro izmiješajte. Zatim dodajte maslinovo ulje, lanene sjemenke i na kraju zobene pahuljice. Smjesu dobro izmiješajte kuhačom dok ne postane homogena i glatka. Duguljasti kalup za pečenje obložite papirom za pečenje ili namastite željenom masnoćom. Smjesu ulijte u kalup i pecite oko 45 minuta na 170 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju.

Proteinski kruh 2

Sastojci:

  • 1 šalica heljde
  • 3/4 šalice sitnih zobenih pahuljica
  • 2 mjerice proteinskog praška bez okusa
  • 2 cijela jaja
  • 3 bjelanjka
  • 2 žlice jogurta
  • žličica sode bikarbone
  • žličica soli
  • žlica sezamovih sjemenki
  • 2 dcl vode

Priprema:

Heljdu sameljite u brašno, te joj dodajte zobene pahuljice, proteinski prašak i sezamove sjemenke. U odvojenoj posudi zamiješajte jaja, jogurt, sodu i sol. Mokrim sastojcima pridružite suhe te sve dobro promiješajte. Na kraju dodajte vodu po potrebi. Smjesu dobro promiješajte te ulijte u namašćen kalup za kruh. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 35 minuta.

Proteinski kruh 3

Sastojci:

  • pola šalice kokosovog brašna
  • šalica bademovog brašna
  • 5 jaja
  • 4 žlice otopljenog kokosovog ulja
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 žličice sode bikarbone

Priprema:

Posebno zamiješajte sve suhe i mokre sastojke te ih spojite. Smjesu ulijte u namašćen manji kalup za kruh i pecite 40-50 minuta na 175 stupnjeva. Ohladite prije rezanja.

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 8 komentara na ovu temu
Forum
Svi komentari na temu: Za sve ljubitelje kruha: 3 recepta za proteinski kruh!

Super recepti za proteinski kruh! :)
Zoki
14.05.15. u 13:19
line
Prvi krušiæ dugo ostane svjež, no sa toplijim danima rok se skraæuje i bilo bi ga dobro držati u frižideru Smile Meni je odlièan i super marendica na poslu Wink sa malo dimljenog lososa, piletine, pureæe šunke......uštedim na tom "prilogu" radi veæeg udjela proteina u kriškici Smile
Gym_girl
15.05.15. u 10:30
line
Prvom cu prilikom isprobat prvi. Pitanje, svježi sir, može posni onaj obični(malo masni il puno) ? :)
lola23
02.06.15. u 01:14
line

Može i Milbona Smile Može sve, ja ga radim sa bilo kojim malomasnim Smile 
Gym_girl
02.06.15. u 12:48
line
Recept za prvi kruh je odličan,oduševljeni svi članovi moje obitelji a ja posebno😊
budrovcanka
26.04.18. u 21:06
line

Drago mi je
Gym_girl
27.04.18. u 08:53
line
Probala sam drugi recept kruha i super mi je...Sad već i sama eksperimentiram sa raznim sjemenkama .Hvala na receptima i ostalom dobrom štivu☺
Ravnogorka
08.11.18. u 18:03
line

Thumbs Up Hug Wink


Gym_girl
09.11.18. u 09:37
line
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 13.05.2015
Piše:
Martina Banić