Spas za ljubitelje kruha: Proteinski kruh s lanenim i suncokretovim sjemenkama
Prehrana

Spas za ljubitelje kruha: Proteinski kruh s lanenim i suncokretovim sjemenkama

Jedan od prvih savjeta koje ćete dobiti prelaskom na zdraviju i fit prehranu je - obavezno izbacite bijeli kruh. No, što ako vam kažemo da postoji i zdravija, nutritivno bogatija, a podjednako ukusna verzija kruha, kojeg možete jesti bez grižnje savjesti i straha od debljanja?

Radi se o ovom iznimno jednostavnom i brzom proteinskom kruhu, od namirnica koje većina nas ima kod kuće u svakom trenutku. Zvuči dobro?

Pogledajte naš video recept u kojem ćemo vam približiti pripremu ovog fantastičnog kruha!

Pogledajte video:

Kruh je nešto vlažniji i ostaje sočan par dana, a nakon prvog dana, preporuča ga se držati u hladnjaku. Odličan je kao podloga za razne slatke ili slane namaze, ili kao zdravi prilog vašim obrocima.

Sastojci (za kalup za kruh veličine cca 30x10 cm):

  • 4 jaja
  • 500 g posnog sira
  • 250 g sitnijih zobenih pahuljica
  • 1,5 žličica soli
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3 žlice lagano mljevenih lanenih sjemenki + par žlica za posipanje
  • 3 žlice suncokretovih sjemenki + par žlica za posipanje

proteinski kruh

Priprema:

  1. U veću zdjelu staviti jaja i izmutiti ih. Dodati sol, posni sir, zobene pahuljice, prašak za pecivo, lagano samljeveni lan i suncokretove sjemenke. Sve dobro izmiješati do kompaktne smjese.
  2. Smjesu prebacite u lim za pečenje kruha obložen papirom za pečenje, te zagladite. Odozgo pospite s još malo lanenih i suncokretovih sjemenki te ih lagano pritisnite.
  3. Pecite u pećnici prethodno ugrijanoj na 180°C, oko 40-50 minuta (napravite provjeru čačkalicom - ako ona izlazi van čista, kruh je pečen).

proteinski kruh

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 17.12.2017
Piše:
Nikolina Dianežević