Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Održavajte formu kako to radi Matthew McConaughey (trening, prehrana, motivacija)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Matthew McConaughey popularni je glumac poznat ne samo po svojim glumačkim vještinama, već i po impresivnoj fizičkoj formi zbog čega ga je časopis „People“ 2005. godine proglasio najseksipilnijim muškarcem.

Matthew je uvijek bio fit zbog čega sada, u svojoj 46. godini, može posramiti veliki broj čak i duplo mlađih muškaraca. Jedan je od nekolicine glumaca koji su u odličnoj formi tokom cijele godine, što je vidljivo po fotografijama paparazza koji ga redovito prate dok trči po plažama.

Navedeno mu je i pomoglo tokom priprema za ulogu stripera u filmu „Magic Mike“ jer je već imao naviku i disciplinu u treningu i prehrani što mu je olakšalo cijeli iscrpljujući režim. Matthew jednostavno uživa u zdravom i aktivnom načinu života, te tu ljubav uživa dijeliti s drugima, odnosno motivirati ih da i oni žive na taj način. Zato je i pokrenuo neprofitnu fondaciju J.K. Livin (Just keep livin Foundation) 2005. godine kako bi ohrabrio djecu da naprave pozitivne i zdrave promjene, kroz uključivanje u redovite tjelesnih aktivnosti u svoj život.

matthew mcconaughey

Nije samo zdravlje i dobar osjećaj u pitanju, navodi taj poznati glumac, već je to i dio njegovog posla. Iako nije profesionalni sportaš, itekako njeguje disciplinu što ne čudi s obzirom na glumački posao koji od njega zahtijeva da izgleda što bolje, s obzirom na konkurenciju. To i doza taštine koju nosi u sebi, pokretačke su snage motivacije da se svakodnevno trudi održati takav način života.

Otvoreno priznaje da mu je bitno izgledati dobro i u to ulaže veći dio svog slobodnog vremena. No, usprkos tome, zna da fitness znači više od izgledati dobro smatrajući to idealnim načinom da održava svoje zdravlje i da ostane u mogućnosti pratiti svoje dvoje male djece u igri.

Bodyweight trening i trčanje

Trening na otvorenom preferira više od teretana i ostalih zatvorenih prostora, zbog čega ga se često može vidjeti kako trči po plažama ili blagim uzbrdicama gdje žustro odrađuje svoj trening. Njegova uobičajena rutina sastoji se od trčanja, s periodičnim setovima sklekova, uglavnom po 30, dok ih ne odradi 200.

Matthew je svoje savršeno tijelo isklesao bodyweight vježbama, odnosno vježbama s vlastitim tijelom. Ako se rade dovoljno intenzivno, takve vježbe mogu biti jednako intenzivne, ako ne i intenzivnije od treninga s opterećenjem.

Kada se ne priprema za ulogu, trenira u svojoj vlastitoj kući, a njegov tipičan trening sastoji se od zgibova, sprinteva, potisaka iznad glave, čučnjeva na jednoj nozi te vježbi s girjom. Također, trčanje po plaži i uzbrdicama zna kombinirati s vožnjom bicikla. Njegov trener koji ga u tome prati, Peter Park, za njega ima samo riječi hvale.

Park za svog klijenta tvrdi da obožava izazove i da iz tog razloga nije ljubitelj teretana i klasičnih treninga. Jedna od omiljenih vježbi je držanje jednoručnog utega ili bilo kojeg tereta 15 minuta, a tijekom kojih odradi trening cijelog tijela, samo nalazeći različite načine i pozicije da objekt ne spusti na pod. TNa taj način otkrije svoje jače i slabije dijelove, prelazeći iz jedne pozicije u drugu.

Matthew McConaughey

Trening

Slijedi trening slavnog glumca. Za veći intenzitet pokušajte ga odraditi i u kružnom obliku tako da navedene vježbe napravite jednu za drugom, bez odmora između vježbi. Nakon zadnje vježbe odmorite se 1-2 minute. Ponovite 3-10 puta, ovisno u kakvoj ste kondiciji.

Jednonožni skok s jednonožnim čučnjem

Stanite na lijevu nogu i skočite 5 puta. Stanite, uspostavite ravnotežu te odradite 5 jednonožnih čučnjeva. Nastavite 2 puta istom nogom, te isto ponovite desnom.

Hodanje na rukama sa sklekovima

U poziciji skleka hodajte prema naprijed pomičući samo ruke. Ne savijajte koljena i trup držite čvrstim. Nakon svakih 10 koraka, napravite 5 sklekova. Nastavite tako dok ne odradite 30 koraka i 15 sklekova.

Semafor iskoraci

Napravite 5 prvih iskoraka normalnim tempom (zeleno svijetlo), sljedećih 5 iskoraka što je sporije moguće, spuštajući se vrlo polagano u poziciju iskoraka (žuto svijetlo). Nakon petog sporog iskoraka, držite se u poziciji iskoraka 5 sekundi (crveno svijetlo). Napravite 15 iskoraka svakog tempa.

Zgib sa podizanjem nogu

Napravite zgib, spustite se tijelom i odradite podizanje nogu nakon čega opet odradite zgib. Ponovite 8 puta tim redoslijedom.

Matthew McConaughey

Prehrana

Ključ njegove prehrane je u namirnicama niskog glikemijskog indeksa zato se njegov jelovnik sastoji od mnoštva povrća i nešto voća, mahunarki te žitarica s velikim sadržajem vlakana. Shvatio je da za odličnu formu 90% zaslužna pravilna prehrana. Koliko god trenirali, taj trud uvijek možemo uništiti ili neutralizirati loše posloženim jelovnikom.

McConaughey većinu svojih obroka jede tijekom prve polovice dana, smanjujući obroke prema njegovom kraju. Suplementacija whey proteinom obavezna je oko treninga, a svakodnevno uživa u čaši vina, jednim dijelom i zbog pojačane vaskularnosti. Iz priloženog se vidi – to je taktika koja uspijeva.

Objavljeno 20.05.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!