Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Pogledajte kako trenira Dwayne The Rock Johnson i koja je tajna njegovog uspjeha!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Odraditi trening možete zaista na jako velik broj načina, pogotovo s obzirom na činjenicu da postoje stotine vježbi kojima možete postići željene rezultate.

No, osim same izvedbe vježbe, postoje preduvjeti koje je potrebno zadovoljiti da bi rezultati bili bolji, kvalitetniji, a i da biste osigurali kontinuitet i zadržali motivaciju da vam vježbanje nije samo "sezonska aktivnost" kojom se pripremate za plažu, nego način života koji vam pomaže u održavanju zdravlja, općeg zadovoljstva i pozitivnog stava prema sebi i okolini.

Preduvjeti za napredak u ostvarenju ciljeva svakako su prije svega:

  • redovit trening
  • pravilna i cilju prilagođena prehrana
  • redovno spavanje i dovoljno sna

the rock

No, osim navedenog "svetog vježbačkog trojstva", za postizanje rezultata potrebni su:

  • motivacija
  • fokus

Motivacija je, prema definiciji, skup pobuda koje čovjeka pokreću na aktivnost te određuju smjer, dok je fokus usredotočenost na aktivnost bez omogućavanja vanjskih utjecaja i smetnji koncentracije.

Upravo su motivacija i fokus ono što se najčešće ističe kao zaslužne faktore za ostvarenje vrhunskih tjelesnih transformacija, bez obzira radi li se o osobama koje su od prekomjerne težine postigle vrhunske promjene i postigle životne forme, do primjerice holivudskih glumaca koji, za potrebe uloga, prilagođavaju svoj izgled (težinu i formu) u određenom, najčešće vrlo kratkom, vremenskom periodu.

Ako govorimo o holivudskim glumcima, tada je svakako Dwayne The Rock Johnson prvo ime kad se spomene vrhunska tjelesna forma i izgrađenost tijela. A kako se može i zaključiti, The Rock je za postizanje svojih ciljeva svakako bio motiviran i fokusiran, a vježbanje je u njegovom slučaju, stil života koji nije isključivo povezan s određenim ulogama ili kratkoročnim ciljevima.

Pogledajte u videu kako Dwayne izgleda tijekom treninga i koliko često naglašava da budete fokusirani u svojim treninzima, jer je to jedini način da ostvarite željene rezultate:

U pripremi za snimanje filma "Brzi i žestoki 8", Dwayne je imao cilj steći 10 kilograma čiste mišićne mase, bez povećanja količine masnoga tkiva, što je, znat će svi koji su ikada pokušali, dobiti na čistoj mišićnoj masi, jako težak proces.

Vježbao sam 6 dana u tjednu, obično u jutarnjim satima. No, ovisno o svojem rasporedu, nekada sam vježbao i poslijepodne. Treninge radim podijeljene po mišićnim skupinama: noge, leđa, ramena, prsa, biceps i triceps, a od rekvizita kombiniram vježbe s bučicama, girjama, šipkama ili trenažerima.", opisao je Johnson.

"Moj treninzi se konstantno izmjenjuju i prilagođavaju, ali većinu vježbi radim u 4 serije po 12 ponavljanja s pauzama od 60-90 sekundi. Ne zafrkavam se u teretani, nego ozbiljno radim i siguran sam da svaki put dajem sve od sebe da trening napravim u punoj snazi i s najboljim fokusom na svaki pojedini pokret", ističe.

U postupku stjecanja mišićne mase za potrebe ove uloge, Dwayne je bio na 6000 kcal čiste hrane, s iznimkom povremenih cheat obroka koju su se sastojali od pite od jabuka i 8 feta pohanog kruha.

Pogledajte kako je izgledao Dwayneov trening u pripremi uza ovu ulogu:

Objavljeno 27.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!