Tjedna akcija: 20% popusta na sve multivitamine

Savršen izgled u 53. godini: Što jede i kako vježba Halle Berry?

Image

Halle Berry ima 53 godine i izgleda – bolje nego ikad! Istina je, ova Oscarovka i osvajačica više filmskih nagrada Emmy i Zlatni globus te majka troje djece oduvijek se mogla pohvaliti svojim savršenim izgledom i isklesanom figurom, no ono što je Berry postigla tijekom posljednjih mjeseci, a u sklopu priprema za ulogu MMA borkinje u filmu Bruised zaista je – impresivno!

„Nema boljeg osjećaja od postavljanja cilja i njegovog ostvarenja! Jedan od mojih ciljeva su bili isklesani trbušnjaci i napokon sam došla do njih! Osjećaj je nestvaran“, napisala je Halle uz sliku trbušnjaka te pozvala sve pratitelje da imaju ciljeve i bore se za njihovo ostvarenje.

Kako je Halle Berry postigla ovaj izgled?

Svi treninzi i prehrambene navike koje upražnjava Halle Berry, a koji su je doveli do ovako savršenog izgleda nabrojani su u nastavku:

Vježbe za cijelo tijelo s naglaskom na aktivaciju corea

Treninzi ove glumice uključuju višezglobne vježbe poput čučnjeva i iskoraka koje uključuju mišiće corea kao stabilizatore pokreta. Uz ovo, u trening su uključene različite varijante plankova za koje napominje da su „učinili razliku i značajno utjecali na jakost i izgled njezinog trbuha“.

Primjer treninga cijeloga tijela koji izvodi Halle Berry sastoji se od samo dvije vježbe koje se rade uzastopno u padajućoj seriji:

  • 40 iskoraka s biceps pregibom s ručnim i nožnim utezima
  • 20 čučnjeva s potiskom iznad glave (trusters), s booty bandom i bučicama u rukama
  • 38 iskoraka s biceps pregibom
  • 19 čučnjeva s potiskom iznad glave
  • 36 iskoraka s biceps pregibom
  • 18 čučnjeva s potiskom iznad glave

….nastavite padajuću seriju do nule.

Uključivanje različitih treninga u režim

Budući da se radi o pripremi za ulogu MMA borkinje, Halle se morala pripremati vrlo raznovrsno, pa su i njezini treninzi uključivali različite aktivnosti, od HIIT MMA kardio aktivnosti, treninga snage, pliometrijskih treninga, joge, trčanja do boksačkih treninga.

Prema njezinim objavama, Berry je trenirala i do 4 sata na dan!

Boksački treninzi

Nevezano za ovu ulogu MMA borkinje, Halle Berry već niz godina ističe kako su joj boksački treninzi među najdražima.

„Oblikovat ćete sve mišiće, potrošiti brdo kalorija i istopiti višak masti. boks mi baš jako pomaže da izbacim stres, razvijem koordinaciju, ali i izgradim samopouzdanje i disciplinu. No, najvažnije od svega – u boksu uvijek nešto novo učite!“, kaže i dodaje kako je boks uvijek novi izazov.

Prakticiranje joge

Halle Berry jogu uključuje u svoje trening kao zagrijavanje za treninge visokog intenziteta. Kako ističe, joga je najbolji način da se zagrije za trening i tako izbjegne ozljede.

Istezanje

Uz jogu kao dio zagrijavanja, istezanje je nezaobilazan dio treninga Halle Berry koji radi na kraju aktivnosti. „Fitness se ne odnosi samo na trčanje, dizanje utega ili udaranje, biti fit za mene znači biti i miran, rastezljiv i mirno disati, a to postižem upravo istezanjem.“, kaže.

Intermittent fasting i keto

Halle Berry kombinira dijetu povremenog posta (intermittent fasting) s keto dijetom za koju se odlučila kako bi mogla upravljati i nadzirati svoj dijabetes tipa 2. Halle preskače doručak i jede ručak i večeru.

Prvi obrok jede nakon treninga te se radi o kombinaciji doručka i ručka, ali je u poslijepodnevnim satima. Najčešće se radi o odresku i zelenoj salati ili nekom zelenom lisnatom povrću. Ako jede jaja, Berry uvijek jede cijela jaja, upravo zbog visoke nutritivne vrijednosti žumanjka.

Bulletproof kava, aminokiseline i zeleni smoothieji

Budući da preskače klasičan doručak, Berry ipak ujutro popije popularnu bulletproof kavu ili zeleni smoothie. Uz ovaj početak uzima dodatak prehrani, aminokiseline koje joj hrane mišiće i podržavaju njihovu regeneraciju i oporavak.

Voda

Poznavajući važnost pravilne i dostatne hidratacije tijekom dana, Berry naglašava kako dan započinje s vodom. Čim ustane, prvo što učini je ispijanje 300 ml vode s par kapi cijeđenog limuna. Odmah nakon toga, Berry uzima svoje aminokiseline i tako kreće s danom.

Veselimo se rujnu u kojem je zakazana premijera filma Bruised u kojem će Berry pokazati, uz svoje glumačko umijeće, i rezultate višemjesečnih priprema, treninga i posvećenosti realizaciji svoga cilja.

Objavljeno 11.07.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!