Vježbaj kod kuće - pogledaj top 50 najpopularnijih rekvizita za kućni trening!

Halle Berry: sve tajne treninga i prehrane vlasnice jednog od najljepših tijela Hollywooda!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Najveća ponuda fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Osim po glumačkom talentu kojeg prezentira u svojim poznatim filmovima, Halle Berry, jedna od najplaćenijih hollywoodskih glumica, poznata je diljem svijeta i po svojoj impresivnoj formi s kojom nas je ostavila bez daha samouvjereno se krećući u crnom kostimu pripijenom uz tijelo u poznatom filmu „Žena mačka“.

Zanimljiva je činjenica da je Halle, nakon mnogih filmskih nagrada prije i nakon toga, za navedenu ulogu 2005. godine dobila Zlatnu malinu za najgoru glumicu, no unatoč tome ostavila je nezaboravan dojam postavši tako ideal mnogim ženama diljem svijeta kao i san mnogim muškarcima.

Vlasnica jednog od najljepših tijela Hollywooda svoj zavidan izgled njeguje još od svojih mladenačkih dana kada je sudjelovala na brojnim izborima ljepote, no unatoč tome uvijek se pomno priprema za sve svoje uloge, naporno trenirajući i pazeći na prehranu mjesecima ranije kako bi se dovela do savršenstva.

Halle Berry

Tako je i za potrebe ovoga filma potražila pomoć poznatog trenera slavnih Harleya Pasternaka, koji ju je, osmislivši program treninga i prehrane, u kratkom roku doveo do forme za pamćenje i to nedugo nakon rođenja njenog prvog djeteta.

Ako ste i vi među mnogim obožavateljima slavne glumice i umirete od želje saznati kojim se trikovima Halle poslužila da bi vas osvojila svojim izgledom u spomenutom filmu, ali i čime vas i dalje nastavlja osvajati, nastavite čitati dalje i iskušajte ove jednostavne, ali efikasne programe treninga i prehrane.

Tajna je u broju 5

Da bi mogla zabljesnuti punim sjajem u poznatom crnom kostimu, Halle je trenirala prema fitness planu od 5 faktora, pod budnim okom trenera Harleya Pasternaka, zaslužnog za osmišljavanje navedenog programa.

Tajna Harleyevih efikasnih treninga upravo je u jednostavnosti i u treninzima koji nisu previše iscrpljujući – slavni trener svoj uspjeh opravdava upravo time smatrajući da je baš to ono što njegove poznate i manje poznate klijente sprječava da nakon nekog vremena odustanu. I ne samo to, moglo bi vas iznenaditi, kao i slavnu Oprah Winfrey, da je Halle za navedeni trening trebalo samo 25 minuta, i sve to u kratkim pauzama snimanja filma!

Fitness plan u 5 faktora provodi se 5 dana u tjednu. Trening uključuje kombinaciju aerobnog i anaerobnog rada kojim se istodobno radi na snazi i ubrzanom sagorijevanju kalorija. Nakon zagrijavanja, dolje opisane vježbe s opterećenjem se u par krugova izvode jedna za drugom bez pauze, u rangu 15-25 ponavljanja, ukupnog trajanja 5 minuta za svaki od 5 navedenih dijelova treninga:

 1. Zagrijavanje po slobodnom izboru (trčanje/orbitrek/preskakanje vijače itd.)
 2. Trening gornjeg dijela tijela
 3. Trening donjeg dijela tijela
 4. Vježbe za jačanje trupa
 5. Kardio 5 min (sa produžetkom do 30 min pri kraju programa)

Slijedi primjer treninga, posloženih po uzastopnim danima u tjednu

Dan 1

Zagrijavanje – 5 min

Gornji dio tijela, sve po 25 ponavljanja:

 • letenje za prsa
 • sjedeći potisak za ramena,
 • kombinacija biceps pregiba i potiska iznad glave

Donji dio tijela, sve po 25 ponavljanja:

 • čučnjevi na klupicu,
 • skok iz čučnja

Vježbe za trup: pregib trupa , marinci - 3 x 15 pon.

Kardio – 5 min

Dan 2

Zagrijavanje

Gornji dio tijela:

 • jednoručno veslanje,
 • kombinacija biceps pregiba i potiska iznad glave,
 • triceps ekstenzija

Donji dio tijela:

 • mrtvo dizanje na ravne noge,
 • iskoraci u stranu

Vježbe za trup: pregibanje trupa u stranu, superman – 3 x 15 pon

Kardio – 5-30 min

Dan 3

Zagrijavanje

Gornji dio tijela

 • potisak za prsa bučicama

Donji dio tijela

 • iskorak,
 • skok iz čučnja

Vježbe za trup: obrnuti pregib trupa, marinci – 3 x 15 pon

Kardio – 5-30 min

Dan 4

Zagrijavanje

Gornji dio tijela:

 • sjedeći potisak za ramena,
 • triceps ekstenzija

Donji dio tijela:

 • čučnjevi na klupicu,
 • listovi

Vježbe za trup: bočni trbušnjaci, superman – 3 x 15 pon

Kardio – 5-30 min

Dan 5

Zagrijavanje

Gornji dio tijela:

 • hammer pregib,
 • kombinacija biceps pregiba i potiska iznad glave,
 • ležeća triceps ekstenzija

Donji dio tijela:

 • mrtvo dizanje na ravne noge,
 • skok iz čučnja

Vježbe za trup: sklopka – 3 x 25 pon

Kardio – 5-30 min

Plan prehrane

S obzirom da je Halle dijabetičarka, njena motivacija za zdravi način života ne proizlazi samo iz želje za boljim izgledom i vrhunskom formom, već i iz brige za vlastito zdravlje. Češći i manji obroci tokom dana stalan su dio njenog plana prehrane, kako iz zdravstvene dobrobiti tako i iz zadovoljstva, ali i utjecaja kojeg takav raspored obroka ima na njen izgled.

Halle Berry

To je jedno od načela kojim se i inače vodi Pasternak prilikom slaganja svojih popularnih jelovnika smatrajući da je više manjih obroka dnevno ključ dobre forme. Disciplinirano i sustavno prateći plan jelovnika svog trenera u vrijeme pripremanja za ulogu žene mačke Halle se nije zamarala brojanjem kalorija niti omjerima nutrijenata već se fokusirala na unosu obilja čistih izvora proteina, namirnica bogatih vlaknima (prvenstveno kroz raznoliko povrće) i zdravih masti. Hale je bila opskrbljena i mnogim receptima kako bi se u potpunosti mogla opustiti i uživati u rezultatima svoga rada ne gubeći pritom vrijeme na detalje.

Iako je već prošla polovicu četvrtog desetljeća, Halle je pravi dokaz pozitivnog utjecaja zdravog načina života na održavanje mladenačkog izgleda. Kroz svoju uzornu disciplinu u treninzima i prehrani, a prije svega ravnotežu i umjerenost u svemu, daje nam izvanredan primjer i poticaj da slijedimo njene korake.

Objavljeno 05.09.2014.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!