Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Objašnjavamo pojedine vježbe za trbuh

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Vježbe za trbuh :

    • Klasični trbušnjaci

    • Trbušnjaci na lopti

    • Bočni trbušnjaci

  • Dizanje nogu - donji trbušnjaci

Klasični trbušnjaci

Početni položaj :

Lezite na leđa na tlo ili na neku ravnu površinu, stopala su na tlu. Kičma mora biti ravna prije nego počnete izvoditi vježbu. Ruke stavite iza glave odnosno, još bolje, na prsa.

Vježba :

Ova je jedna od najboljih vježbi za trbušne mišiće. Lagano dižite glavu do jednog trenutka kada osjetite da više ne možete (to je za gornje trbušne mišiće) i lagano se vraćajte u početni položaj. Osjetit ćete kako vam se mišići grče i lagano opuštaju.

Pokušajte napraviti 4 serije, po 25 ponavljanja, ritam neka bude lagan. Među serijama se odmarajte 45 sekundi do minute.

Trbušnjaci na lopti

vježbe za trbuh na lopti

Početni položaj :

S leđima legnite na loptu. Stavite ruke na prsa, ne iza glave jer ruke tijekom vježbe, u tom položaju, guraju ili pomažu vrat što je nepravilno. Stopala su na tlu zbog održavanja ravnoteže.

Vježba :

Lagano dižite glavu prema prsima, zadržite na sekundu i lagano ispuštajte u početni položaj. Ovo je svakako jedna od najzahtjevnijih i dakako najkvalitetnijih vježbi za trbušnjake.

Napravite 3 serije , ritmom 3-1-3. Među serijama se odmarajte 1-2 minute.

Bočni trbušnjaci

vježbe za trbuh - podloga

Početni položaj :

Lezite na pod, skvrčite koljena, stopala su na tlu.

Vježba :

Dignite trup na stranu, kičma mora ostati mirna i ne smije se odvajati od tla, zadržite na trenutak i vratite se lagano u početni položaj. U ovoj vježbi nijedan mišić ne smije pomagati pri uzdizanju, već samo trbušnjaci..

Napravite 3 serije, ritmom 3-1-3 i odmarajte se 1-2 min između serija.

Dizanje nogu - donji trbušnjaci

Početni položaj :

Lezite na lagano nakošenu klupu, dolazi u obzir i ravna klupa, i primite se za vrh klupe. Ne dozvolite da se tijelo giba gore-dolje jer će tada trpjeti ramena. Koljena lagano dignite, i držite ih skupa sa stopalima !

Vježba :

Lagano dižite donji dio tijela prema prsnom košu i lagano spuštajte u početni položaj, trbuh neka bude napet pri uzdizanju i spuštanju. Vježbu ne izvodite prebrzo, zalet će prouzročiti nepravilnu izvedbu vježbe i kičma bi mogla nastradati.

Pokušajte napraviti 3 serije po 10-20 ponavljanja. Među serijama se odmarajte 1min i slijedite ritam 3-0-3. Zapamtite : ova vježba nije lagana zato ne očekujte da ćete odmah na početku lagano napraviti veliki broj serija, odnosno ponavljanja.

Preporuka za pročitati:

Objavljeno 13.10.2006.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!