Objašnjavamo pojedine vježbe za ramena
Vježbe

Objašnjavamo pojedine vježbe za ramena

Vježbe za ramena :

 • Potisak bučicama - sjedeći

 • Fly bučicama u sjedećem položaju

 • Potezanje kabela

 • Fly bučicama u polu-ležećem položaju

Potisak bučicama - sjedeći

vježbe za ramena - bučice

Početni položaj :

Postavite klupicu, za potporu leđima, tako da lako održite pravilan uspravni položaj tijekom cijele vježbe. Stopala postavite u udoban ali i stabilan položaj. Dignite ruke do visine ramena, dlanovi su okrenuti prema napred.

Vježba :

Dignite ruke s utezima u vis, skoro da se dotaknete iznad glave. Ne dozvolite rukama da se njišu napred-nazad. Ruke moraju ići čvrsto kroz jednu putanju. Kad dodjete do samog vrha, kad se utezi dotaknu, lagano počnite spuštati u početni položaj. Tijekom cijele vježbe tijelo je u istom položaju, tj. nema nikakvog gibanja!

Pokušajte napraviti 3-4 serije, ritmom 3-1-2 (3 sek za spuštanje utega , 2 sek za dizanje, 1 sek pogrčite mišiće na vrhu). Među serijama odmarajte se oko 1-2 minute. Moguće je da ćete morati smanjiti težinu kako bi pravilno izveli vježbu - što je svakako dobro!

Fly bučicama u sjedećem položaju

Početni položaj :

Sjednite se na klupicu, stanite s nogama raširenim u širini ramena ili bliže ako vam tako odgovara. Trbuh je napet tokom cijele vježbe. Utege držite kod bokova. Leđa moraju biti ravna!

Vježba :

Lagano dižite ruke u stranu prema gore, zatim lagano spuštajte u početni položaj. Kao i kod svake vježbe, samo ruke rade, a ostali dijelovi tijela su u istom položaju tokom cijele vježbe.

Napravite 3 serije po 8-10 ponavljanja, ritmom 2-1-2. Ovo je jedna od najboljih vježbi za srednje mišiće ramena.

Potezanje kabela

Početni položaj :

Stanite nogama u širinu ramena. Morate si uzeti jedan stabilan položaj kako se tijelo ne bi gibalo tijekom vježbe.

Vježbe :

Primite palicu s rukama nešto malo šire od širine ramena. Držite palicu blizu trupa i lagano ju potegnite gore prema bradi. Zatim lagano ispuštajte u početni položaj.

Napravite 3-4 serije.

Fly bučicama u polu - ležećem položaju

Početni položaj :

Legnite se na trbuh na nakošenu klupicu. Noge su u stabilnom položaju. Ruke su u visećem položaju, dlanovi su okrenuti prema tijelu.

Vježba :

Lagano dižite ruke, dlanovi su okrenuti prema dolje. Stisnite lopatice i zadržite na sekundu, i lagano spuštajte u početni položaj. Ako ne možete zadržati na sekundu u gornjem položaju - jednostavno smanjite težinu.

Napravite 3 serije, odmarajte se 1-2 minute. Ova je, meni osobno, najbolja vježba za stražnje mišiće ramena !

Pogledajte video prikaze svih vježbi za ramena

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
 • Objašnjavamo pojedine vježbe za noge x 14
  Stupite pred štangu i položite ju na gornje mišiće leđa. Lopatice stisnite i primite štangu. Za većinu ljudi položaj nogu u širini ramena je posve primjeren. Lagano se počnite spuštati u čučanj, dodit...
 • Lijepo oblikovana ramena - razotkrivanje tajne ! x 15
  Kao i moćna, velika, dobro razvijena leđa, velika i široka ramena prilično dobro nadopunjuju opći utisak, širine i snage gornjeg dijela tijela. Prije nego krenemo u realizaciju ovog plana treninga, pr...
 • Objašnjavamo pojedine vježbe za leđa x 40
  Najprije da se dogovorimo o pravilnom položaju ; taj položaj će zgotoviti biomehaničku učinkovitost. Najprije stojite ravno sa rukama sa strane da budu usporedno sa tijelom. U drugom položaju oblikujt...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 13.10.2006
Piše:
Marin Gujić