Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

7 praktičnih savjeta: Kako hodati više?

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Hodanje je zdravo, to svi znamo, ali kako hodati više? Kako se motivirati da prosječni broj koraka koje napravite u danu dignete na barem 5000? Iako svi u teoriji znamo da je to manje od 4 kilometra hoda koji možete rasporediti u cijelom danu, mnogima je to u stvarnosti gotovo neostvariv cilj.

No, evo nekoliko jednostavnih savjeta kako da se motivirate na više hodanja i svakodnevno „nakupite“ tih željenih 5000 koraka ili koliko god si postavite za cilj.

hodanje

1. Isplanirajte hodanje

Ako si prije kretanja isplanirate rutu kojom ćete ići pred sobom ćete imati „zadatak“ i svako skretanje sa zadane rute će vam biti izostanak ostvarenja plana. Ako u blizini stana imate neku šetnicu, isplanirajte je prehodati od početka do kraja (ili koliko vam je potrebno za željeni broj koraka) i krenite.

2. Pronađite zanimljive rute

Kod odabira ruta kojima ćete hodati uvijek je bolje birate neke koje će vam biti zanimljive. Dokazano je da ljudi puno više hodaju po prirodi nego po centru grada u kojem je gužva i u kojem ne mogu uhvatiti ritam hodanja radi drugih ljudi, semafora i učestalih zastajkivanja.

Stoga, ako je moguće odite u park, na nasip ili neku uređenu šetnicu i uživajte u zelenilu ili sse pridružite drugim hodačima.

hodanje

3. Koristite aplikacije, pedometre ili pametne satove

Niz ja izvrsnih aplikacija, od jednostavnih do složenijih, koje će vam brojati korake, a koje često imaju i tjedne ili mjesečne „izazove“ za čije sudjelovanje ćete svakako morati biti aktivni.

Korištenje uređaja koji će vam pratiti kretanje, korake, tempo, potrošnju kalorija i niz drugih mjera, svakako će vas motivirati i stvoriti okruženje poput jednostavnog natjecanja sa samim sobom što će olakšati svakodnevno hodanje.

4. Udomite ili kupite psa

Studije su pokazale, osobe koje imaju psa ne samo da više hodaju jer moraju prošetati psa nekoliko puta na dan, već i općenito više hodaju jer imaju naviku hodanja. Stoga, ako imate mogućnosti i sve druge potrebne uvjete, razmislite o nabavljanju kućnog ljubimca koji će vam biti pratitelj u šetnjama i koji će se veseliti svakom novom izlasku na zrak.

5. Nađite si društvo za hodanje

Hodanje u društvu je uvijek zabavnije i lakše nego da hodate sami. Pozovite prijatelje ili susjede da vam se pridruže, na taj način ćete kroz razgovor i ugodno društvo prehodati zacrtanu dionicu. Također, ako imate dogovor, puno ćete teže odustati od hodanja nego u slučaju kad ovisite samo sami o sebi.

hodanje

6. Učinite hodanje praktičnim

Ako nemate viška vremena da ga odvojite samo za hodanje, učinite hodanje praktičnim. Ako ne radite predaleko na posao odite pješice. Ili parkirajte malo dalje od posla pa prošećite do ureda. Tako ćete skupiti potrebne korake, a nećete morati odvajati posebno vrijeme samo za hodanje.

7. Kupite tenisice za hodanje

Svako ozbiljnije i redovnije hodanje zahtijeva i kvalitetnu obuću koja će vam čuvati stopala i zglobove i osigurati i brz oporavak i pravilan hod. Hodanje vam treba biti ugodna aktivnost koju ćete svakodnevno provoditi pa nemojte štedjeti na tenisicama jer one direktno sudjeluju u zdravlju vaših stopala.

Objavljeno 08.10.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!