Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Zapečena zobena kaša sa šumskim voćem

Image
Jednostavno
2 osobe
30min

Zobena kaša ima bezbroj lica. Toliko je varijanti da svaki dan možete konzumirati neku novu, dosad neisprobanu. Jedna od njih je i zapečena kaša, koju možete pripremati sa svim vrstama voća, začina, s orašastim plodovima, maslacem od kikirikija ili s wheyjem.

Prednost je i što sve možete smućkati u jednoj posudi, a peći u drugoj. Ne treba vam ni mikser, samo vilica ili pjenjača.

Ova se kaša priprema od sitnih zobenih pahuljica, ali ako volite da je žilavija i kompaktnija, upotrijebite krupne zobene pahuljice.

U slučaju da ne konzumirate jaja, zamijenite jedno jaje s pola banane ili pireom od jedne jabuke.

zobena kasa

Pripremite:

  • 1 jaje
  • 2 žlice kokosovog ulja (kupi OVDJE)
  • 150 ml mlijeka (ili bademovog napitka)
  • 3 žlice javorova sirupa, meda, kokosovog šećera (možete upotrijebiti i sladilo)  (kupi OVDJE)
  • 125 g sitnih zobenih pahuljica (kupi OVDJE)
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice cimeta (kupi OVDJE)
  • prstohvat vanilije u prahu ili par kapi ekstrakta
  • 150 g šumskog voća

zobena kasa

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup od 24 cm obložite papirom za pečenje ili namastite.

Pomiješajte sve suhe sastojke, zatim dodajte jaje istučeno s kokosovim uljem i mlijekom. Sjedinite i dodajte šumsko voće. Slobodno upotrijebite zaleđeno.

Nemojte ostavljati smjesu da stoji, kako biste izbjegli da zobene pahuljice postanu pregnjecave. Odmah je prebacite u kalup i pecite oko 20 minuta.

Neka vam sredina bude mekana na dodir. Ako želite zapečenu kašu rezati kao kolač, onda pecite dok sredina ne bude posve čvrsta. Poslužite s preljevom po želji ili uz grčki jogurt.

Čuvajte u dobro zatvorenoj posudi, u hladnjaku do tjedan dana.

Objavljeno 28.01.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti