Za mazanje čokoladnim namazom: Proteinski keksići s chia sjemenkama

Image

Evo naše alternative kupovnim suhim keksićima krcatim šećerom - keksići od chia sjemenki i whey proteina, bez pšeničnog brašna, šećera i nezdravih masnoća. Prvu verziju recepta poslala nam je naša Tamara, a mi smo je malo preradili pa možete birati, koja vam se više sviđa. 

Za njihovu izradu koristili smo kokosovo i zobeno brašno, a umjesto šećera samo malo meda. Teksturom su dosta suhi i zbijeni tip keksa, a najbolje ih je konzumirati uz dodatak namaza kao što je npr. Proteinella :)

Pogledajte video:

Sastojci (za oko 20 keksića):

chia keksici

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 130°C, a lim od pećnice obložite papirom. Odvojite žutanjke od bjelanjaka.
  2. Sve suhe sastojke pomiješajte u zdjeli. U drugoj zdjelici pomiješajte žutanjke s medom i kikiriki maslacem. Dobro povežite.
  3. Bjelanjak umutite u čvrsti snijeg s prstohvatom soli. U snijeg dodajte smjesu od žutanjaka, te suhe sastojke. Prvo sve izmiješajte špatulom, a kad smjesa postane kompaktna kao tijesto, lagano izmijesite i rukama.
  4. Od smjese kidajte komadiće te među dlanovima oblikujte u kuglice te ih stavljajte na lim. Lagano pritisnite tj. spljoštite svaku kuglicu prstima te pecite na 130°C oko 20 min. Ohladite.
  5. Keksiće pohranite u limenu kutiju, a najbolji su kad se kombiniraju tj. mažu sa zdravim namazom po želji. Npr. Proteinellom ili kikiriki maslacem. Također ih po želji možete prošarati i otopljenom tamnom čokoladom.

Objavljeno 20.07.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
7
0
Podijeli s prijateljima!