Proteinske pločice s čokoladom, bananom i malinama

Image

Proteinske pločice domaće (kućne) proizvodnje uvijek su dobra ideja: stavljate sastojke koje želite te imate zdravu proteinsku pločicu po prihvatljivoj cijeni, a s vrhunskim sastavnicama. Proteinske pločice od čokolade, banane i malina samo su neke od ideja koje smo isprobali i koje dijelimo s vama.

Uživajte!

Proteinske pločice s malinama

Sastojci:

  • 150 g whey proteina, okus vanilija
  • 200 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 60 g lanenih sjemenki, svježe mljevenih
  • 4 žlice meda
  • 200 g malina (svježe ili smrznute)
  • stevija
  • 150 ml malomasnog mlijeka

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U veću posudu stavite sve sastojke osim malina i dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte maline, nježno miješajući kako bi ostale što više cijele. U protvan pravokutnog oblika stavite papir za pečenje i istresite smjesu. Nožem za mazanje je razmažite po cijeloj površini protvana, kako bi svugdje bila jednake debljine. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Prije rezanja ostavite da se ohladi.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Čokoladne proteinske pločice s malinama

Sastojci:

Postupak:

Maslac od kikirikija i med pomiješajte i stavite da se grije da bi se omekšali i sljubili. Skinite s izvora topline i pomiješajte sa zobenim pahuljicama, proteinima i lanenim sjemenkama. Miješajte dok se sve ne sljubi u jednoličnu smjesu. Na kraju dodajte maline i nježno promiješajte.

Istresite na papir za pečenje i raširite tako da ostane smjesa debljine oko 1 cm. Stavite u hladnjak na 60 minuta pa nakon toga režite na pločice željene veličine.

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Proteinske pločice s bananom

Sastojci:

  • 80 g zobenih pahuljica
  • 100 g oguljene banane, stisnuta u kremicu
  • 80 g whey proteina, okus vanilija
  • 60 g maslaca od kikirikija
  • 30 g sušenog voća (brusnice)
  • 20 g kokosovog brašna
  • 25 g badema (narezanih na sitno)
  • 30 ml vode
  • 1 čajna žličica chia sjemenki
  • 1/3 čajne žličice cimeta
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. Pomiješajte zobene pahuljice, bananu, protein u prahu, maslac od kikirikija, sušene brusnice, kokosovo brašno, bademe, vodu, chia sjemenke, cimet i ekstrakt vanilije u većoj posudi. Smjesu miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a potom je istresite na papir za pečenje i raširite po njemu tako da je smjesa na svim dijelovima iste debljine.

Pecite u pećnici 20-ak minuta, dok ne dobije nježno smeđu boju.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Čokoladne proteinske pločice s bananom

Sastojci:

  • 2 banane, stisnute u kremicu
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 3 bjelanjka
  • 100 ml malomasnog mlijeka
  • 2 mjerice whey proteina, okus čokolada
  • stevija, po želji
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 300 g zobenih pahuljica, sitniji tip

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. Pomiješajte sve sastojke i miješajte dok ne dobijete čvrstu, jednoličnu smjesu. Ako vam je smjesa premekana, dodajte još zobenih pahuljica. Smjesu istresite na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Ako želite, maslinovo ulje možete zamijeniti, nezaslađenim sokom od jabuke.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Proteinske pločice od čokolade, banane i malina

Sastojci:

  • 150 g malina
  • 1 banana, stisnute u kremicu
  • 2 mjerice whey proteina, okus čokolada
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 3 bjelanjka
  • 100 ml malomasnog ili zobenog mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 400 g zobenih pahuljica, sitniji tip

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. U većoj posudi pomiješajte bananu, whey protein, kakao u prahu, cimet i zobene pahuljice. Sve promiješajte dok se dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte bjelanjke, jaja i med pa dodatno promiješajte. Na kraju nježno dodajte maline, pazeći da se potpuno ne smrve.

Smjesu istresite na papir za pečenje, poravnajte po površini i pecite oko 20 minuta. Kad je gotovo pustite da se ohladi pa potom režite na pločice željene debljine.

Objavljeno 05.02.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
19
0
Podijeli s prijateljima!