
Uz malo truda
4 osobe
40min
Ovo je kao da ste napravili zobenu kašicu od jabuka i zapekli je da dobijete kolač. No, kad vam je to palo na pamet učiniti?
Zanimljivo i zdravo, a brzo gotovo.
Sastojci (za lim 20x20 cm):
Mokri sastojci:
- 2 velika jaja
- 1 žličica arome vanilije (naruči ovdje)
- 45 g javorovog sirupa (naruči ovdje)
- 170 ml zobenog ili bademovog mlijeka
- 2 žlice otopljenog kokosovog ulja (naruči ovdje)
- 2 veće jabuke, ribane i ocijeđene od tekućine
Suhi sastojci:
- 190 g zobenih pahuljica (naruči ovdje)
- 70 g zobenog brašna (naruči ovdje)
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice cimeta (naruči ovdje)
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 180°C i pripremite silikonski lim za pečenje veličine 20x20 cm.
- Jabuke očistite i naribajte (može s kožom, ali je dobro operite). U jednoj zdjeli izmiješajte sve mokre sastojke i ribane jabuke.
- U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, te im dodajte mokre i sve promiješajte žlicom da se poveže.
- Prebacite u pripremljeni silikonski lim pa pecite u ugrijanoj pećnici oko 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi, a najbolje je jesti još mlako.
- Po želji poslužite s malo kikiriki maslaca, posuto cimetom i s dodatkom kriškica jabuka.
Objavljeno 25.02.2021.
Trebate savjet stručnjaka? Tu smo za vas
Besplatne savjete možete dobiti od fitness trenera i nutricionista zaposlenih u Fitness.com.hr trgovinama u Zagrebu.