Božićna akcija: iskoristi do 30% popusta na kettlebelle, bučice i pločaste utege!

Divota: Kocke od jabuka i zobenih pahuljica

Image

Ovo je kao da ste napravili zobenu kašicu od jabuka i zapekli je da dobijete kolač. No, kad vam je to palo na pamet učiniti?

Zanimljivo i zdravo, a brzo gotovo.

zobene kockice

Sastojci (za lim 20x20 cm):

Mokri sastojci:

  • 2 velika jaja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 45 g javorovog sirupa
  • 170 ml zobenog ili bademovog mlijeka
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ulja
  • 2 veće jabuke, ribane i ocijeđene od tekućine

Suhi sastojci:

zobene kockice

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 180°C i pripremite silikonski lim za pečenje veličine 20x20 cm.
  2. Jabuke očistite i naribajte (može s kožom, ali je dobro operite). U jednoj zdjeli izmiješajte sve mokre sastojke i ribane jabuke.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, te im dodajte mokre i sve promiješajte žlicom da se poveže.
  4. Prebacite u pripremljeni silikonski lim pa pecite u ugrijanoj pećnici oko 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi, a najbolje je jesti još mlako.
  5. Po želji poslužite s malo kikiriki maslaca, posuto cimetom i s dodatkom kriškica jabuka.

zobene kockice

Objavljeno 17.02.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!