Za gubljenje viška kilograma: 4 prijedloga večere do 500 kcal

Image

Mnogi muku muče s odabirom obroka koji će pojesti prije spavanja. Posebno oni koji pokušavaju skinuti višak kilograma i prije spavanja pojesti kvalitetan obrok koji će im pomoći u realizaciji toga cilja i postizanju manje tjelesne težine.

Donosimo 4 prijedloga zdravih, jednostavnih večera koje su nutritivno bogate, ali ne prelaze energetsku vrijednost od 500 kcal.

Lazanje s tikvicama i špinatom

lazanje

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g pelata nasjeckanih na kockice
  • 2 žlice soja sosa
  • 3 srednje velike tikvice
  • 400 g mljevene puretine
  • 8 šampinjona (narezanih na ploškice)
  • 1 veći luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 šake špinata
  • 4 žlice grčkog jogurta
  • 60 g mozzarelle
  • malo kokosovog ulja

Postupak:

Tikvice narežite na ploške, debljine oko pola centimetra. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. Ploške tikvica poslažite u protvanu i pecite na 200 stupnjeva 4 minute sa svake strane pa izvadite da se ohlade.

U većoj posudi zagrijte malo kokosovog ulja te kad se zagrijte stavite luk narezan na sitno, gljive narezane na ploškice i usitnjen češnjak. Dinstajte par minuta pa dodaje mljevenu puretinu i malo vode pa dinstajte dodatnih 5 minuta. Od pelata odvojite 2 velike žlice u manju posudu, a ostalo dodajte u tavu i promiješajte s mesom i ostalim sastojcima. Poklopite i pustite još 5 minuta da se dinsta.

Špinat narežite na sitno i stavite u posudu pa ga prelijte grčkim jogurtom te promiješajte.

U protvan za lazanje stavite 2 žlice pelata (koje ste ranije odvojili) pa složite red lagano pečenih tikvica, red umaka s mljevenim mesom te red jogurta sa špinatom. Na to ponovo stavite rez tikvica, red mesa i red jogurta sa špinatom. Na vrh naslažite na ploške narezanu mozzarellu i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlatnu boju.

Losos s hrenom i povrćem

losos senf

Sastojci: (za 1 osobu):

  • 150 g svježeg lososa
  • 1 žličica senfa
  • 1 češnjak, nasjeckan na što sitnije
  • 100 g brokule
  • 100 g cvjetače
  • 1 žlica maslinovog ulja

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Losos stavite na aluminijsku foliju, premažite ga senfom. Pored njega dodajte povrće pa pospite začinima. Zatvorite u aluminijskoj foliji, pa pecite u pećnici 20-ak minuta.

Pureći burgeri i mahune

burger

Sastojci (za 1 osobu):

  • 150 g mljevene puretine
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/4 manje glavice luka, nasjeckana na što sitnije
  • 2 žličice malomasnog mlijeka
  • 1/2 jaja, umućeno
  • 2 žlice zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica kapara
  • 200 g mahuna

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Sve sastojke osim mahuna pomiješajte i ostavite da stoji 15-ak minuta, da zobene upiju tekućinu. Među dlanovima oblikujte burgere pa stavite na protvan, na papir za pečenje i u pećnicu. Dok se burgeri peku, skuhajte mahune. Pecite 15-ak minuta.

Piletina s kvinojom i keljom

kvinoja piletina

Sastojci:

  • 200 g pilećih prsa
  • 100 g kelja
  • 50 g kvinoje
  • papar
  • peršin

Postupak:

Piletinu narežite na kockice, začinite i prepecite na suhoj tavi. Dok se piletina peče, skuhajte kvinoju, prema uputama na pakiranju. Također, kelj narezan na trakice stavite kuhati. Kad su kelj i kvinoja kuhani procijedite ih i pomiješajte. Dodajte piletinu i servirajte.

Objavljeno 29.08.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Dojam sadržaja
29
4
Podijeli s prijateljima!