VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Psyllium

Psyllium se koristi u prehrani da mi pojačao osjećaj sitosti što doprinosi manjem kalorijskom unosu i posljedično, mršavljenju.

Vidi sve recepte

Psyllium ljuskice su sjemenke biljke Plantago ovata, podrijetlom iz Indije. Glavna osobina psyllium ljuskica je njihova higroskopnost - sposobnost nakupljanja vode i bubrenja.

Psyllium je izvrstan izvor topivih vlakana koja imaju niz pozitivnih utjecaja na ljudsko zdravlje: doprinose snižavanju kolesterola, regulaciji probave (kako kod dijareje tako i kod zatvora), kod sindroma iritabilnog crijeva, hemoroida i ostalih probavnih smetnji.

Psyllium se koristi u prehrani da mi pojačao osjećaj sitosti: bubrenjem u želucu daje volumen hrani i odgađa osjećaj gladi što doprinosi manjem kalorijskom unosu i posljedično, mršavljenju.

U prehrani, psyllium se koristi kao low carb zamjena. Naime, svi ugljikohidrati koje nalazimo u ovim ljuskicama su vlakna, pa se ove ljuskice može jesti i na keto prehrani i drugim low-carb prehranama. Psyllium se koristi u namirnicama kojima treba dati gustoću i volumen, ali i želatinastu konzistenciju. Nalazimo ga u nizu recepata za palačinke, slastice i sl.  

Nutritivna vrijednost na 100 grama

  • Proteini – 0 g
  • Ugljikohidrati – 87,5 g
  • Masti – 0 g
10 recepata s ovom namirnicom
Pogledaj sve recepte

Popularni recepti s ovom namirnicom

Popularni recepti s ovom namirnicom