Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Graviola - čudesna biljka koja uništava stanice karcinoma

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Graviola, botaničkog imena Annona muricata L, poznata i kao „soursop“ (u prijevodu: izvorni sok), zimzelena je biljka porijeklom iz Južne i Središnje Amerike gdje raste duboko u amazonskoj prašumi i otuda širi svoja čarobna svojstva.

Također, danas je se može pronaći i u Meksiku, na Karibima, Kolumbiji, Peruu i Venezueli, podsaharskim zemljama Afrike te u jugoistočnoj Aziji.

Zdravstveni učinci graviole

Njeni zreli plodovi izvor su vitamina C, skupine vitamina B, folne kiseline i esencijalnih minerala, a njena kora, list, korijen i sjeme stoljećima se koriste u medicini južnoameričkih Indijanaca za liječenje artritisa, astme te bolesti srca i jetre, i to prvenstveno zbog obilja alkaloida i bioaktivnih spojeva acetogenina.

Upravo radi ovih spojeva ova čudesna biljka na sasvim prirodan način, i to nekoliko puta jačom snagom od kemoterapije, uništava stanice karcinoma što samo po sebi dovoljno govori o njenoj vrijednosti.

graviola

Graviola i karcinom

Mnoga istraživanja graviole koja su se provodila još od 70-ih godina prošlog stoljeća u svrhu otkrivanja njenih magičnih svojstava pokazala su da bioaktivni spojevi acetogenini, kojih najviše ima u listovima i plodu, ubijaju maligne stanice čak 12 vrsta karcinoma, među kojima su karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Ono što je značajno je to da takva prirodna terapija ne šteti zdravim stanicama pa time ne uzrokuje teške nuspojave, odnosno ekstremne mučnine, gubitak težine i kose.

Tako je Zapad otkrio čudotvornu graviolu i njenu zapanjujuću snagu pri selektivnom uništavanju stanica raka bez popratnih nuspojava karakterističnih za konvencionalne lijekove i kemoterapiju, odnosno mnogi su znanstvenici i liječnici prepoznali njene iznimne vrijednosti u jačanju imuniteta, a posebice kod pacijenata koji prolaze kemoterapiju.

graviola

No, njen utjecaj ne očituje se samo u borbi s karcinomom, već je jednako značajan i u samoj prevenciji karcinoma jer upravo zahvaljujući velikoj prirodnoj koncentraciji acetogenina snažno podržava optimalno funkcioniranje imunološkog sustava te mu tako pomaže da se uspješnije obrani od svih patogena koji ga mogu oslabiti.

Ostali učinci graviole

Iako je najpopularnija zbog snažne učinkovitosti u prevenciji i borbi protiv karcinoma, graviola ima i druge zdravstvene blagodati:

  • Detoksificira organizam, čisti donji probavni sustav, pomaže kod želudačnih i probavnih tegoba
  • Ima antivirusno, antibakterijsko, antiparazitno i antimikrobno svojstvo: pomaže u liječenju groznice, prehlade i gripe, kašlja, herpesa simplex, kandide, te Escherichiae coli
  • Podiže imunitet i jača tijelo i životnu energiju te štiti od smrtonosnih infekcija;
  • Ima umirujući efekt i daje bolji san, sredstvo je protiv stresa, prirodni sedativ i antidepresiv, pomaže kod depresije te živčanih poremećaja, poboljšava raspoloženje, snižava visoki krvni tlak;
  • Podrška je limfnom sustavu i cirkulaciji;
  • Koristi se kao analgetik: protiv bolova, upale mišića i zglobova, kod artritisa i drugih upala;
  • Blagotvorno djeluje na sve organe i pomaže kod astme, dijabetesa tipa 2, bolesti pluća, srca, jetre i žuči

graviola

Diljem svijeta prepoznata je njena moć, pa se tako u Peruu lišće graviole uzimalo za smirenje, kao diuretik i analgetik, a u Brazilu kao lijek za jetru i probleme kod brojnih tegoba kao što su artritis, astma te bolesti srca i žuči. Plodovi i sok graviole tradicionalno su se upotrebljavali i za liječenje groznice, dijareje te za stimulaciju izlučivanja mlijeka kod dojilja.

U Indiji se preporučuje za bolji san, za zdravlje žuči, te protiv prehlade, u Africi gdje također raste, koristi se kao analgetik te u liječenju dječje groznice.

Doziranje graviole

Graviola se može kupiti u obliku praha, tableta i kapsula. Najbolje je koristiti najprirodnije oblike - list u prahu ili voćni sok od zrelih plodova. Lišće i plodovi graviole sadrže najveći broj acetogenina i najmanji broj alkaloida od svih njenih dijelova, tako da je konzumacija istih povoljna za organizam unutar preporučenih dnevnih doza.

Prah je najbolje zamiješati u 2 dcl tople (ne vruće) vode, čaja, prirodnog soka ili jogurta. Zbog učinka opuštanja, ako se uzima manja doza za jačanje imuniteta, najbolje ga je popiti poslije večere, 2-3 h prije spavanja. Terapeutsku dozu praha je najbolje raspodijeliti u manje doze te uzimati 3 puta dnevno, prije obroka.

Zbog jakog detoksikacijskog učinka koji graviola ima savjetuje se postupno povećavanje dnevnog unosa do maksimalne dnevne doze.

graviola

Ovisno o kvaliteti lista, preporučena terapeutska dnevna doza može biti 3 do 5 grama praha usitnjenog lišća. Ako se radi o prahu najviše kvalitete, preporučena terapeutska dnevna doza je 3 g, a za prevenciju i opće jačanje imuniteta dovoljno je uzimati 1g dnevno (jednu čajnu žličicu). Kod praha graviole slabije kvalitete, potrebno je povećati dozu.

Za vrijeme terapije potrebno je unositi dovoljno tekućine, a minimalno 1,5 do 2l dnevno radi ispiranja štetnih tvari iz organizma. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.

Mjere opreza

Trudnice, dojilje i djeca te oboljeli od Parkinsonove bolesti ne smiju koristiti graviolu. Osobe koje piju lijekove za snižavanje krvnog tlaka ili imaju niski krvni tlak trebaju ga pratiti dok je uzimaju jer ona snižava krvni tlak i umiruje.

Također, ako osobe uzimaju suplemente: koenzim Q10 ili visoke doze antioksidanata kao npr. vitamin A, selen, tada se njihova uporaba treba prekinuti 2 tjedna prije uzimanja graviole.

Objavljeno 17.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!