Akcija: do 40% popusta na odabrane trake za trčanje

Trening snage i mobilnosti sa suspenzijskim trakama

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Snaga i mobilnost su svakako jedne od komponenata koje osiguravaju efikasan pokret koji nam osigurava pravilno održavanje posture i lokomotornog sustava. Da bi optimalno funkcionirali zglob mora imati optimalan opseg pokreta, ali i određenu snagu koja pokreće mišiće oko zglobova.

Često se miješaju pojmovi fleksibilnost i mobilnost. Kada na najjednostavniji način želim objasniti razliku koristim primjer tzv. špage. Fleksibilnost je kad napravite "špagu" na tlu, a mobilnost je kad skočite u zrak i u zraku napravite špagu.

Fleksibilnost je postizanje maksimalne amplitude pokreta u jednom ili više zglobova, te se temelji na sposobnosti mišića da se opusti i prepusti sili koja ga isteže, bilo pritisak vlastitog tijela ili neki drugi podražaj. Mobilnost je kompleksnija i zahtijeva i povezuje fleksibilnost, jakost, ravnotežu i koordinaciju. To je sposobnost dijelova tijela da se kreću u funkcionalnom rasponu pokreta i mnogo je važnija od same fleksibilnosti.

Da bi postigli mobilnost pokreta sve komponente moraju biti zastupljene u odgovarajućoj mjeri. Bez mobilnosti ne možemo unapređivati na pravilan način naše motoričke i funkcionalne sposobnosti.

trx

Trening snage i mobilnosti sa suspenzijskim trakama

Izvođenje vježbi na suspenzijskim trakama zahtijeva od vježbača stabilnost mišića i zglobova. U treningu sam kombinirala vježbe kojima ćete unaprijediti svoj opseg pokreta, a ujedno i podizati jakost vaših mišića. Prije treninga se zagrijte 10 do 15 minuta.

Trening sa suspenzijskim trakama pogledajte u videu:

U treningu kombiniram vježbe kojima se nastoji unaprijediti opseg pokreta u zglobovima, a istovremeno u sklopu vježbe je i jačanje određene mišićne skupine.

U prvih 5 minuta vježbi je veći naglasak na amplitudu pokreta, dok se kasnije više spaja jačanje određenog mišića i istezanje. Obuhvaćene su sve veće mišićne skupine. Svaka vježba se odrađuje u intervalu od 30 sekundi s pauzom od nekoliko sekundi za najavu vježbe.

Preporuka je da izvedete 2 serije. U tom slučaju dobivate trening od 30 minuta. Svakako napravite pauzu između dvije serije. Vježbe ne zahtijevaju puno prostora i prilagođene su izvođenju kod kuća, montiranjem suspenzijskih traka na vrata.

Suspenzijske trake su jedan od rijetkih rekvizita koji nam omogućuju ovakvu kombinaciju u jednoj vježbi i kao takve ih preporučujem svakako kao rekvizit koji morate imati i kod kuće, a i češće ga koristiti u teretani.

Suspenzijske trake možete naručiti u Fitness.com.hr Webshopu ili Fitness.com.hr trgovini (Horvaćanska cesta 178, Zagreb).

Objavljeno 31.12.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!