Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Trening bučicama za gornji dio tijela

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jedan par bučica je sve što posjedujete od opreme za trening? Nema problema, to je i više nego dovoljno da napravite kvalitetan trening od doma u pauzi između drugih stvari. Uzmite pola sata slobodnog vremena koje ćete posvetiti sebi i treningu koji slijedi u nastavku.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Trening je kružnog oblika i usmjeren je na razvoj mišića gornjeg dijela tijela. Sastoji se od 5 vježbi od kojih svaka pogađa pojedinu mišićnu skupinu. Svaku vježbu napravite 12 ponavljanja svakom rukom, i tako ponovite 3 kruga, uz pauze od 2 minute između svakog kruga.

vježba ponavljanja serije
biceps pregib 12 ponavljanja svakom rukom  3 kruga
visoko povlačenje 12 ponavljanja
rameni potisak 12 ponavljanja
otklon trupom 12 ponavljanja svakom rukom
jednoručna triceps ekstenzija 12 ponavljanja svakom rukom

Prije početka kružnog dijela treninga napravite nekoliko vježbi dinamičkog istezanja kako biste pripremili mišiće za rad u idućem dijelu treninga.

Opis vježbi slijedi u nastavku teksta:

Biceps pregib

U početnom položaju tijelo je uspravno sa stopalima postavljenim u širini ramena i prstima usmjerenima prema naprijed. Bučicu držimo u jednoj ruci uz tijelo tako da je dlan okrenut prema naprijed.

Iz tog položaja radite fleksiju u laktu zadržavajući dlan okrenut i dalje prema tijelu. Bučicu podižemo do visine ramena, a nadlaktica je cijelo vrijeme okomita na tlo. Iz gornjeg položaja polako i kontrolirano spuštamo bučicu u početni položaj ekstenzijom lakta.

Visoko povlačenje

Početni je položaj uspravan sa stopalima postavljenima u širini ramena i prstima blago usmjerenima prema van. Bučice držimo u obje ispružene ruke ispred tijela.

Iz početnog položaja povlačimo bučice rukama prema gore do razine glave. U krajnjem gornjem položaju bučice se nalaze u razini ramena a laktovi su usmjereni prema van. Iz gornjeg položaja spuštamo bučice prema dolje.

Rameni potisak

U početnom je položaju tijelo uspravno sa stopalima postavljenim u širinu ramena i prstima usmjerenima prema naprijed. Bučice držimo u rukama u visini ramena tako da su dlanovi okrenuti prema naprijed.

Iz početnog položaja potiskujemo bučice u zrak do potpuno ispruženih laktova po ravnoj liniji tako da su u gornjem položaju bučice točno iznad ramena. Po istoj liniji spuštamo bučice u početni položaj.

Otklon tijelom

U početnom položaju tijelo je uspravno, stopala su postavljena u širinu ramena s prstima usmjerenima prema naprijed. Bučicu držimo u lijevoj ruci uz tijelo.

Iz početnog položaja radimo otklonom tijelom u lijevu stranu, a bučicu spuštamo uz tijelo do razine koljena i vraćamo se u početni položaj. Nakon što napravite sva ponavljanja na jednoj strani isto ponoviti i na drugoj strani tijela.

Jednoručna triceps ekstenzija

Početni je položaj tijela uspravan, sa stopalima postavljenima u širini ramena i prstima usmjerenima prema naprijed. Bučicu držimo u desnoj ruci koja je podignuta u zrak tako da je nadlaktica u visini glave, a podlaktica iznad glave.

Iz početnog položaja spuštamo desnu podlakticu savijanjem u zglobu lakta tako da bučica prolazi iza glave. Kada spustimo bučicu do razine ramena vraćamo ju u početni položaj.

Kompletnu ponudu bučica možete pogledati u Fitness.com.hr Webshopu i Fitness.com.hr trgovinama.

Objavljeno 09.05.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!