Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

15-minutni metabolički trening za topljenje masti

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Danas vam donosimo jedan metabolički trening koji se sastoji od kratkih intervala visoko intenzivnih vježbi za aktivaciju mišića cijeloga tijela. Cilj ovakve vrste treninga je povećanje jakosti, izdržljivosti, ali i poboljšanje tjelesne kompozicije ako ste redoviti i ustrajni u treninzima.

Mnogi stručnjaci ističu da je upravo metabolički trening najbolji način za istovremeno topljenje masnoga tkiva i očuvanje mišiće mase. Naravno, uz ovakve treninge, za puni rezultat, morate uskladiti prehranu i treninge provoditi redovno uz dovoljno odmora između trenažnih jedinica.

Za izvedbu ovoga treninga trebat će vam par bučica ili girje.

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Set kettlebella CMT 4 / 6 / 8 kg

Set plastičnih kvalitetnih kettlebella (girji) težine 4, 6 i 8 kg s kojima možete izvoditi vježbe za...

  • 46,49 €
  • 38,99 €

Zagrijavanje

Prije početka glavnog dijela treninga odradite zagrijavanje: 3-5 minuta aerobne aktivnosti poput jogginga, vožnje sobnog bicikla ili hodanja na traci.

Glavni dio treninga

Glavni dio treninga odrađuje se u kružnom obliku rada. Svaka vježba izvodi se u trajanju od 30 sekundi, nakon toga se uzima 10 sekundi pauze pa se prelazi na sljedeću vježbu, također u trajanju od 30 sekundi.

Sve vježbe se ponavljaju u 3 kruga ili primjereno vašoj trenutnoj formi, cilju ili dostupnom vremenu.

skok iskorak

Vježbe su:

  1. Marinci – čučnite i dlanove položite na tlo ispred sebe, u širini ramena. Eksplozivnom kretnjom, odskočite nogama u poziciju skleka, također u skoku vratite noge u početnu poziciju te iz te pozicije u skoku se vratite u početnu, uspravnu poziciju.
  2. Thruster (čučanj s potiskom iznad glave) – stanite uspravno sa stopalima u širini ramena i podignutim rukama u kojima su bučice iil girje u visini ramena. Iz te pozicije čučnite pa se iz čučnja vratite u početni položaj odakle napravite potisak rukama iznad glave.
  3. Mountain climber (penjač) – iz početne pozicije za sklek, naizmjenično povlačite koljena prema prsima što brže možete. U svakom ponavljanju u početnoj i zadnjoj poziciji, vrhovima prstiju dodirnite tlo.
  4. Skok-čučanj – stanite u uspravnu poziciju s rukama opruženima iznad glave. Spustite se u čučanj, iz najniže pozicije, odgurujući se iz stopala, odskočite u vis, pa mekano doskočite natrag u početnu poziciju.
  5. Skok-iskorak – stanite u početnu poziciju za iskorak i spustite se tako da su oba koljena savijena pod kutem od 90 stupnjeva. Odgurujući se iz stopala odskočite u zrak, u zraku zamijenite noge te doskočite u iskorak sa zamijenjenim pozicijama nogu.
  6. Sklek s bočnim plankom – stanite u početnu poziciju za sklek, spustite se u uski sklek. S odguravanjem natrag u početnu poziciju, rotirajte se ulijevo podižući lijevu ruku u poziciju bočnog planka. Rotacijom se vratite u početnik sklek položaj pa se u sljedećem ponavljanju rotirajte udesno.

penjac

Nakon 3 kruga ovih vježbi odrađenim u trajanju od 30 sekundi, s 10 sekundi pauze između vježbi, odradite 3-5 minuta istezanja i već nakon 15-ak minuta odradili ste izvrstan trening koji vam je aktivirao cijelo tijelo.

Objavljeno 08.10.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!