Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Trening s dvije boce vode za gornji dio tijela

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Nemate opreme za vježbati? Niste snažni u gornjem dijelu tijela a želite se poboljšati?

Imam trening za vas!

Donosim vam trening koji se sastoji od aktivacije i zagrijavanja, snage i intenzivnog dijela treninga što će vas, nadam se, malo oznojiti.

Ovo je trening specifično za ljude što nemaju puno snage u gornjem dijelu tijela te su im sklekovi i potisci iznad glave s velikim kilažama još nezamislivi. Nema brige, konstantnim radom na našim slabostima dolazimo do napretka, u životu i u treningu.

Aktivacija i zagrijavanje

Pa krenimo – prvi video je aktivacija i zagrijavanje i ne zahtijeva nikakvu opremu. Sastoji se od “Scap Push Ups” i “Knee Push Ups” vježbi. Scap Push ups ili sklekovi iz lopatica su vježba gdje stojite u plank izdržaju s ispruženim rukama i laktovima i radite pokret iz lopatica gdje pokušavate razdvojiti i približiti lopatice. Ovo je odlična vježba za aktivaciju leđnih i trbušnih mišića i pripremit će vas za daljnje vježbe.

Vježba Knee Push ups se može dodatno olakšati ako radite sklekove tako da stojite nogama na podu, a rukama se odgurujete od npr. visokog naslona kauča/sofe. 

Odradite 3 runde aktivacije i onda idite na sljedeći video.

Intenzivni dio treninga

Nakon malog odmora od prvog videa krećemo s intenzivnijim dijelom treninga. Određeni pokreti se u treningu ponavljaju ali s drugačijim brojem ponavljanja koji su vam svi napisani u videu. U ovom dijelu krećete sa sklekovima s koljena koje možete olakšati ili otežati po potrebi.

Ako ste u prvom dijelu treninga radili sklekove s povišenja (s naslona) onda sada radite sklekove s koljena. Glavna stvar za pripaziti je da vam laktovi budu blizu rebara uz donjoj poziciji te da nema uvijanja u leđima što je indikator za gubljenje abdominalne stabilnosti.

Nakon sklekova kreću Shoulder Taps, odnosno dodirivanje ramena iz plank pozicije. Olakšati ovu vježbu možete tako da raširite noge  dok nam je glavni zadatak vježbe zadržati kukove u mirnoj poziciji tj. bez rotacija.

Za kraj vam ostaju Scap Push ups koji su vam već poznati i Prone Swimmers koji neće biti lagani za ljude sa smanjenom mobilnosti ramenog pojasa.

Napravite tri do četiri runde s minutom odmora između rundi.

Trening snage

Za ovaj dio treninga napunite dvije boce vode. 

Krećemo s treningom snage na čijem kraju vas čeka “Finisher” kojeg radite samo nakon zadnje runde! Dvije boce od dvije litre su idealne, ako imate dvije bučice naravno da i njih možete koristiti. Ako vam je preteško s bocama od dvije litre – nemojte je napuniti do kraja.

Shoulder Raises, Lateral Raises i Arnold Press su sve vježbe za ramena i ruke dok vas Jumping Jacks s bocama u rukama dodatno optereti i drži vas zagrijanim. Nakon 4 runde ovih pokreta s minutom pauze između rundi odradite Finisher što je 50 ponavljanja shoulder taps.

Sretno!

Objavljeno 14.01.2021.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!