Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

HIIT trening na step klupici s utezima

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kombinacija stepa na klupicu, HIIT metode treninga i utega daje super kućni trening od 30 minuta koji će ubrzati otkucaje srca i topiti kalorije na jedan odličan način bez negativnog utjecaja na vaše zglobove.

Pripremila sam vam trening za cijelo tijelo koji sadrži kardio vježbe i vježbe snage.

hiit

Utezi daju dodatnu vrijednost ovom treningu, jer trening sadržava i vježbe snage. U treningu nema visokih skokova, uglavnom se radi o pokretima penjanja i silažena na i sa step klupicu ili niskim skokovima i vježbi s utezima za potpunu aktivaciju cijelog tijela.

Trajanje treninga je 30 minuta pri čemu ćete zasigurno osjetiti probijanje znoja i ubrzan rad srca te ubrzano disanje što će rezultirati iskorištavanjem masnih zaliha za dobivanje energije.

Mogli bi reći da je trening dovoljno dinamičan, ali ne predinamičan, te da možete odraditi svih 30 minuta treninga.

Trening

  • Rekvizit: step klupica
  • Trajanje pojedinačne vježbe: 40 sekundi
  • Pauza: 20 sekundi
  • Broj vježbi : 5 x 3 vježbe
  • Broj krugova: 2
  • Intenzitet: srednje teško
  • Ukupno trajanje treninga: 30 minuta

Izdvojeni proizvodi iz webshopa

Trening pogledajte u videu: 

U treningu se koriste pokreti penjanja i silaženja na klupicu u raznim kombinacijama čija raznolikost unapređuje koordinaciju, a ujedno i sprečava monotoniju treninga. U trening su uklopljeni i poskoci na klupicu i preko klupice kojima dodatno povećavamo broj otkucaja srca i time stvaramo uvjete i posljedice HIIT treninga.

Kako se vježbanjem i izvođenjem vježbi na step klupici pretežno aktiviraju mišići nogu želja i cilj mi je bio da dobijem kompletan trening. Tu ulogu su ispunili utezi koji su pojačali potrošnju kalorija, ali i dobro aktivirali mišiće čija bi aktivacija izostala ako bi radili samo step na klupicu. Tako su osim mišića nogu obuhvaćeni i mišići corea i gornjih ekstremiteta.

hiit

Ako nemate step klupicu, trening možete odraditi i na nekom povišenju, sanduku ili kutiji, međutim sigurna sam da nećete požaliti ako se odlučite kupiti ovaj rekvizit. Step klupica je vrsta svevremenskog rekvizita koji uvijek nudi neke nove vježbe.

Zaključno, ovakav tip treninga je odličan kardio trening s mnogo beneficija. Unapređuje funkcionalnost vašeg srca i pluća, troši puno kalorija trošenjem masnih zaliha što će lijepo istaknuti vaše mišiće i lijepo oblikovati tijelo.

Objavljeno 09.10.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!