Pogledajte trening za mišiće trbuha Petra Brune Basića (video)!
Vježbe

Pogledajte trening za mišiće trbuha Petra Brune Basića (video)!

Dnevno potrošim oko 2.30 sata samo na trening trbuha, ponekad sve radim odjednom, a nekad trening izvodim u dva dijela.

Na samom početku treninga radim vježbe disanja za unutrašnje duboke mišiće trbuha, napravim obično po 50 komada od svake vrste.

Slijedi 227 podizanja nogu koje radim simbolično jer sam rođen 22.07.

Nakon toga si zadajem prvi izazov (od 2) koji je neka statička vježba kao npr. plank, bočni plank, L-sit, izdržaj nisko noge od poda itd.

Nastojim taj izazov napraviti sa što manje odmora i razbijanja serija, npr. ako radim plank trudim se ostati u pravilnom položaju što duže mogu, 50-ak minuta ili više.

petar bruno basic trbuh

Slijedi intervalni dio koji se obično sastoji od 7 min u komadu gdje ponekad svih 7 min radim samo 2 vježbe, a nekad je svakih 0:30 sec druga vježba i tada izvodim 20-ak vježbi koje radim po 1 min sa simboličnom pauzom od 5-10 sekundi J

Drugi izazov je izazov repeticija, u njemu radim ogromne brojeve ponavljanja (cca 1000, ovisno o vježbi) samo jedne vježbe, poput podizanja nogu, trbušnjaka, škarica, trčanja u uporu, dragon flaga i sl.

Na kraju se dobro istegnem, ali ne samo trbuh, nego i noge i ruke koje su puno radile u nekim vježbama.

Skraćenu verziju moga treninga za trbušnjake pogledajte u videu koji slijedi:

Imajte na umu da ovo ipak nije trening za početnike. Opisao sam vam kako danas izgleda moja trening rutina za mišiće trbušnog zida.

Naravno, nisam oduvijek radio takve treninge, ali se sjećam kada sam počeo da sam radio nešto poput 2. izazova i puno sam trčao. Tada sam stvorio bazu za trbušnjake koje danas imam.

Uskoro se bliži četvrta godina u kojoj nastavljam s ovakvim oblikom treninga za trbuh i radim ga doslovno svaki dan u godini.

petar bruno basic trbuh

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
  • Video i savjeti: Kako postići bolje trbušnjake x 296
    Sve mišićne skupine koje uobičajeno treniramo u fitnesu ili kod kuće (prsa, leđa, ramena, bedra, ruke itd.) možemo svrstati u „tipično muške“ ili „tipično ženske“, ali kada su u pitanju trbušnjaci, i ...
  • 8 naprednih vježbi za trbuh koje morate probati! x 57
    Trbušni mišići, ili kako ih popularno volimo nazivati "pločice", često su glavni adut kojim se jednako ponose i muškarci i žene. Međutim malo je onih koji zaista i imaju što pokazati, dok druga većina...
  • Vježbe za trbuh sa dvoručnim i jednoručnim utezima x 25
    Među vježbe koje se najčešće izvode u teretani spadaju vježbe za jačanje trbušnih mišića. To su većinom vježbe s vlastitim tijelom dok se vježbe za jačanje trbušnih mišića s dvoručnim i jednoručnim ut...
Na forumu ima 0 komentara na ovu temu
Forum
Opcije
Isprintaj
Veličina slova

Objavljeno: 29.07.2016
Piše:
Petar Bruno Basić