10 video vježbi za sexy trbuh
Vježbe

10 video vježbi za sexy trbuh

Prije nego vam predložim neke od vježbi za ravan, sexy trbuh željela bih vam naglasiti par činjenica.

Prva i osnovna stvar koju morate imati na umu prilikom „izgradnje“ svojih trbušnih mišića je ta da se trbuh gradi u kuhinji. Pri tome mislim da vam je uzaludan sav napor, milijun trbušnjaka i ostalih vježbi, ako se ne hranite zdravo i ne unosite dovoljnu količinu vode u organizam (1 L vode/25 kg).

Dan započnite sa čašom vode.

Izbjegavanjem hrane koja napuhuje, smanjenim unosom ugljikohidrata te vodom koja čisti organizam od toksina i sudjeluje u probavi vaš rezultat neće izostati.

Namirnice koje sadrže visok udio soli , šećera i općenito jako začinjena hrana ne bi smjela biti na redovnom popisu obroka jednako kao ni rafinirana hrana koja obrađivanjem gubi hranjivi dio sastojaka pa se dogodi da jedete „praznu“ hranu punu kalorija: fast food, bijeli kruh itd..

Izbjegavajte umake, pržena jela, pretjerani unos masnoća i margarina, jednako kao i gazirana pića, alkohol te mliječne proizvode svih vrsta jer njihova fermentacija izaziva nadutost.

Nakon što im ovo navedem, klijenti me česti pitaju:“Pa što mi preostaje? Sve je zabranjeno!“ Na svu sreću, istina je daleko od toga.

Sexy trbuh

Mnogo je zdrave i ukusne hrane koju biste trebali unijeti na svoj jelovnik, a koja će vašem tijelu pomoći u izgradnji sexy trbuha o kojem sanjate.

Neke od njih su: bijelo meso te crveno sa manjim postotkom masti, plava riba i jaja.

Orašasti plodovi u kojima nemojte pretjerivati jer i oni sadrže masnoće, ali su odličan izvor nezasićenih masti i proteina.

Sirovo, kuhano te pečeno povrće jednako kao i cjelovite žitarice čija će vlakna osigurati zdravlje vaših crijeva.

Imajte na umu da je voće potrebno unositi u organizam, ali nikako ne zaboravite kako je i to šećer pa nemojte pretjerivati. Posebno sa nekim vrstama.

Isto tako morate biti upoznati sa činjenicom da se trbuh ne gradi samo i isključivo izvođenjem vježbi za trbuh nego i bavljenje intervalnim tipom treninga (HIIT, Tabata) jer on pomaže u smanjenju potkožnog masnog tkiva, a samim time i obujma vašeg struka. Efekt ovakvog treninga je u tome što se metabolizam znatno ubrzava te tijelo nastavlja sa sagorijevanjem kalorija i nakon završetka treninga.

Bilo bi dobro kada biste prilikom izvođenja vježbi za bilo koji dio tijela svjesno stisnuli i trbušne mišiće koji će vam osim za svoje vlastito učvršćivanje znatno pomoći i za održavanje ravnoteže cijelog tijela. Sve što radite dolazi iz čvrstoće trupa, a za takvo držanje zahvalit će vam i vaša kralješnica koju osim leđnih mišića podupiru i trbušni.

10 vježbi za sexy trbuh

 1. KB sit ups
 2. single Leg cross V-up
 3. swiss ball V -up
 4. slide out
 5. cross slide out
 6. pendulum pike
 7. hip drops
 8. get ups
 9. knee leg raise
 10. knees to elbows

Vježbe za trbuh koje su prikazane u video prikazima mogu se provoditi samostalno kroz određene serije ili broj ponavljanja, ali mogu i u različitim trenažnim oblicima. Neki od njih su HIIT i Tabata.

Jedan po meni najinteresantniji, prilično intenzivan je Tabata protokol. Sada već dobro poznati sistem rada koji se koristi od vlastitih domova do teretana pod budnim okom trenera, Tabata sustav neće nikoga ostaviti pošteđenim.

Ovisno o cilju i željama vježbača možemo koristiti 1,2,4 ili 8 različitih vježbi za trbuh. Sustav rada koji se sastoji od 8 serija u kojima je cilj kroz svaki interval rada u trajanju od 20 sekundi napraviti što veći broj ponavljanja sa odmorom između serija od 10 sekundi.

Ako želimo trbuh napasti sa svih strana koristit ćemo npr. 4 ili 8 različitih vježbi, dok s druge strane možemo izabrati i opciju sa 1 odnosno 2 vježbe s kojima će nam cilj biti aktivacija slabijih trbušnih segmenata.

Hodajte i držite se uspravno. Izbjegavajte cigarete i alkohol. Živite zdravo i vaše tijelo bit će vam zahvalno, a pogled u ogledalo reći će vam da sam bila u pravu.

Sretno!

Kakav vam je članak?
Pročitaj i ovo:
 • Video i savjeti: Kako postići bolje trbušnjake x 296
  Sve mišićne skupine koje uobičajeno treniramo u fitnesu ili kod kuće (prsa, leđa, ramena, bedra, ruke itd.) možemo svrstati u „tipično muške“ ili „tipično ženske“, ali kada su u pitanju trbušnjaci, i ...
 • 8 naprednih vježbi za trbuh koje morate probati! x 57
  Trbušni mišići, ili kako ih popularno volimo nazivati "pločice", često su glavni adut kojim se jednako ponose i muškarci i žene. Međutim malo je onih koji zaista i imaju što pokazati, dok druga većina...
 • Vježbe za trbuh sa dvoručnim i jednoručnim utezima x 25
  Među vježbe koje se najčešće izvode u teretani spadaju vježbe za jačanje trbušnih mišića. To su većinom vježbe s vlastitim tijelom dok se vježbe za jačanje trbušnih mišića s dvoručnim i jednoručnim ut...
Na forumu ima 15 komentara na ovu temu
Forum
a danas nisu? LOL
mettasttaza
12.04.14. u 23:36
line
ja sam mislio da su zabranjeni na natjecanjima, mislim znam ja da se oni pucaju al što æeš :P
Markan1989
13.04.14. u 07:36
line
hahahahahhahahahahahahahahahah Zamisli Jay Cutlera da kaže na bini da je Natural
mettasttaza
13.04.14. u 08:10
line
našao sam ga ja, SLUŽBENO su zabranjeni, tu je negdje taj pravilnik

antidoping_IFBB

konaèno sam uspio stavit neki link koji radi (zato svi ovi edit-i)Markan19892014-04-13 08:29:14
Markan1989
13.04.14. u 08:26
line
Da na IFBB-u LOL ali moš misliti
mettasttaza
13.04.14. u 08:34
line
Da znam, da se kalorije troše dok spavamo u malim količinama jer su sve funkcije na "stend by" u biti trošimo ih 24h samo ovisi u kojim količinama.. što radimo? Čisto me zanimalo dali prekinuti taj ubrzani proces sagorijevanja nakon treninga. Uglavnom svatila sam, JESTI nakon treninga:o) Hvala
vjevericaa
13.04.14. u 10:02
line
Baš je i meni ovi dio oko mliječnih proizvoda upao u oko...Ja mliko i ne konzumiran baš al zato po litre do litru dnevno jogurta.. i pijuckan ga tokon vjezbe... Inace za drob san cula da je skakanje vijače dobro..,. ubiti bilo sta sta pomiče salo jer je drob statičan...
Splićankaa
18.05.14. u 03:06
line
Vjecna pitanja ljudi su sta jesti i koje vjezbe radit za trbuh.Pocnite se zdravo hranit i redovito vjezbat pa ce i trbuh doc na svoje.Nema instant i brzog rjesenja za dobar trbuh.Na jesen se pocinje sa vjezbama,a ne mjesec dana prije mora.
Perinjo
10.07.16. u 16:01
line
Moj problem je u tome što ne trebam mršavjeti..tj.dobro bi mi došla koja kila ali kritičan mi je trebuh...tu ima posla, želim jače noge i čvršću guzu.. koja je preporuka za mene?? Hvala
Luci11
04.03.17. u 23:34
line
[QUOTE=Luci11]Moj problem je u tome što ne trebam mršavjeti..tj.dobro bi mi došla koja kila ali kritican mi je trebuh...tu ima posla, želim jace noge i cvršcu guzu.. koja je preporuka za mene?? Hvala[/QUOTE]

Trening sa opterecenjem, po mogucnosti u teretani.
Kompleksne vjezbe kao osnova kao sto su cucanj, iskoraci i mrtvo dizanje.
Dopunski; razno razne varijacije kao izolacija za gluteus, i prednju/straznju stranu loze.

I naravno, uz to balansirana prehrana koja ce to sve "ugraditi" di je potrebno.
Jer recimo da je ona kljuc uspjeha. =)

Ako si pocetnik, vjerujem da postoji mogucnost "rekompozicije" tijela, odnosno da je moguce (neko vrijeme),
gubiti sto zelimo (struk/trbuh), i paralelno dobijati gdje zelimo (noge/guza).

Samo pod uslovom, da je sve na hrpi poslozeno, i funkcionira kao cjelina. Smile
CeLe111
18.03.17. u 16:48
line
Opcije
Isprintaj
Veličina slova