VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

10 video vježbi za sexy trbuh

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Prije nego vam predložim neke od vježbi za ravan, sexy trbuh željela bih vam naglasiti par činjenica.

Prva i osnovna stvar koju morate imati na umu prilikom „izgradnje“ svojih trbušnih mišića je ta da se trbuh gradi u kuhinji. Pri tome mislim da vam je uzaludan sav napor, milijun trbušnjaka i ostalih vježbi, ako se ne hranite zdravo i ne unosite dovoljnu količinu vode u organizam (1 L vode/25 kg).

Dan započnite sa čašom vode.

Izbjegavanjem hrane koja napuhuje, smanjenim unosom ugljikohidrata te vodom koja čisti organizam od toksina i sudjeluje u probavi vaš rezultat neće izostati.

Namirnice koje sadrže visok udio soli , šećera i općenito jako začinjena hrana ne bi smjela biti na redovnom popisu obroka jednako kao ni rafinirana hrana koja obrađivanjem gubi hranjivi dio sastojaka pa se dogodi da jedete „praznu“ hranu punu kalorija: fast food, bijeli kruh itd..

Izbjegavajte umake, pržena jela, pretjerani unos masnoća i margarina, jednako kao i gazirana pića, alkohol te mliječne proizvode svih vrsta jer njihova fermentacija izaziva nadutost.

Nakon što im ovo navedem, klijenti me česti pitaju:“Pa što mi preostaje? Sve je zabranjeno!“ Na svu sreću, istina je daleko od toga.

Sexy trbuh

Mnogo je zdrave i ukusne hrane koju biste trebali unijeti na svoj jelovnik, a koja će vašem tijelu pomoći u izgradnji sexy trbuha o kojem sanjate.

Neke od njih su: bijelo meso te crveno sa manjim postotkom masti, plava riba i jaja.

Orašasti plodovi u kojima nemojte pretjerivati jer i oni sadrže masnoće, ali su odličan izvor nezasićenih masti i proteina.

Sirovo, kuhano te pečeno povrće jednako kao i cjelovite žitarice čija će vlakna osigurati zdravlje vaših crijeva.

Imajte na umu da je voće potrebno unositi u organizam, ali nikako ne zaboravite kako je i to šećer pa nemojte pretjerivati. Posebno sa nekim vrstama.

Isto tako morate biti upoznati sa činjenicom da se trbuh ne gradi samo i isključivo izvođenjem vježbi za trbuh nego i bavljenje intervalnim tipom treninga (HIIT, Tabata) jer on pomaže u smanjenju potkožnog masnog tkiva, a samim time i obujma vašeg struka. Efekt ovakvog treninga je u tome što se metabolizam znatno ubrzava te tijelo nastavlja sa sagorijevanjem kalorija i nakon završetka treninga.

Bilo bi dobro kada biste prilikom izvođenja vježbi za bilo koji dio tijela svjesno stisnuli i trbušne mišiće koji će vam osim za svoje vlastito učvršćivanje znatno pomoći i za održavanje ravnoteže cijelog tijela. Sve što radite dolazi iz čvrstoće trupa, a za takvo držanje zahvalit će vam i vaša kralješnica koju osim leđnih mišića podupiru i trbušni.

10 vježbi za sexy trbuh

 1. KB sit ups
 2. single Leg cross V-up
 3. swiss ball V -up
 4. slide out
 5. cross slide out
 6. pendulum pike
 7. hip drops
 8. get ups
 9. knee leg raise
 10. knees to elbows

Vježbe za trbuh koje su prikazane u video prikazima mogu se provoditi samostalno kroz određene serije ili broj ponavljanja, ali mogu i u različitim trenažnim oblicima. Neki od njih su HIIT i Tabata.

Jedan po meni najinteresantniji, prilično intenzivan je Tabata protokol. Sada već dobro poznati sistem rada koji se koristi od vlastitih domova do teretana pod budnim okom trenera, Tabata sustav neće nikoga ostaviti pošteđenim.

Ovisno o cilju i željama vježbača možemo koristiti 1,2,4 ili 8 različitih vježbi za trbuh. Sustav rada koji se sastoji od 8 serija u kojima je cilj kroz svaki interval rada u trajanju od 20 sekundi napraviti što veći broj ponavljanja sa odmorom između serija od 10 sekundi.

Ako želimo trbuh napasti sa svih strana koristit ćemo npr. 4 ili 8 različitih vježbi, dok s druge strane možemo izabrati i opciju sa 1 odnosno 2 vježbe s kojima će nam cilj biti aktivacija slabijih trbušnih segmenata.

Hodajte i držite se uspravno. Izbjegavajte cigarete i alkohol. Živite zdravo i vaše tijelo bit će vam zahvalno, a pogled u ogledalo reći će vam da sam bila u pravu.

Sretno!

Objavljeno 23.06.2024.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!