VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

20-minutni trening za čvrste trbušne mišiće

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Brzi dnevni ritam rijetko nam ostavlja vremena za svakodnevne odlaske u teretanu te je ponekad jedina moguća opcija odraditi jedan kratak i učinkovit trening kod kuće.

Kada netko kaže trbušnjaci prvo što svima pada na pamet su lijepo oblikovani mišići koji privlače pogled sa svih strana. No ti mišići su dio veće skupine mišića koji održavaju pravilnu posturu tijela, kako u treningu, tako i u svakodnevnom životu.

To je osobito bitno u današnje vrijeme kad velika većina populacije dobar dio dana provede u sjedećem položaju gdje su trbušni mišići u pasivnom stanju. Bez obzira jeste li tjelesno aktivni ili ne, kratka trening rutina kojom ćete aktivirati sve trbušne mišiće dugoročno je isplativa investicija u vaše zdravlje.

Struktura treninga

Trening se sastoji od različitih vježbi od kojih svaka aktivira jedan dio trbušnih mišića. Svaku vježbu radite 20 ponavljanja, a one koje su jednostrane potrebno je napraviti 20 ponavljanja na svakoj strani, bez pauze između vježbi.

U vježbama u kojima se rade izdržaji u određenom položaju zadržite položaj 30 sekundi. Kada napravite cijeli krug vježbi napravite pauzu u trajanju od 2 minute kako bi se mišići opustili i pripremili za idući krug. Kako budete napredovali možete dodati broj krugova kako biste povećali opterećenje treninga.

Ako dosad niste bili redovito radili vježbe trbušnih mišića, neke od sljedećih vježbi će vam možda biti teže od drugih, ali kroz nekoliko treninga primijetit ćete napredak u izvedbi.

Za provedbu samog treninga neće vam trebati više od 20 minuta. Vježbe radite kako slijede:

  1. trbušnjaci
  2. bird dog
  3. bočni plank
  4. škarice
  5. sklopka
  6. izdržaj u V sjedu
  7. bicikl
  8. lateralno hodanje u skleku

Prije glavnog dijela treninga bitno je pripremiti tijelo za ono što slijedi vježbama dinamičkom istezanja i mobilnosti.

Vježbe iz treninga pogledajte u galeriji: 

 

 

Objavljeno 17.09.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!