Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Isprobajte ova 3 atraktivna treninga na supu!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Sup je već nekoliko godina i ljetnih sezona pravi hit i iz godine u godinu sve je više ljudi po našim plažama koji izležavanje na suncu zamjenjuju atraktivnom vožnjom supa. No, ako ste osoba željna dodatnog uzbuđenja, i od klasičnog laganog veslanja na supu možete ovaj rekvizit učiniti dodatno izazovnim i atraktivnim.

Klasično veslanje na supu umjerenim intenzitetom aktivnost je koja aktivira mišiće gornjeg dijela tijela, nogu i corea, a u 60 minuta ove aktivnosti možete potrošiti čak do 700 kalorija. No, niz je dodatnih aktivnosti koje možete raditi na supu, pa na dasci možete odraditi raznovrsan trening koji će dodatno angažirati niz drugih mišića, ali i sposobnosti.

Od trenutka kad stanete na sup, prisiljavate svoje tijelo da se neprestano prilagođava - prebacujući težinu između stopala, pomičući se po dasci, lagano čučeći kako biste provukli veslo kroz vodu. Svi ovi elementi pomažu u izgradnji onoga što je poznato kao propriocepcija - osjećaj za poziciju tijela u prostoru.

Uz klasično veslanje umjerenom brzinom i intenzitetom, isprobajte na supu i sljedeće aktivnosti:

Joga na supu

joga

Već samo održavanje na dasci zahtijeva uključenost mišića corea i potiče razvijanje jakosti dubokih mišića stabilizatora. No, ako u računicu uključite jogu, sve navedeno ćete dovesti na viši level. Isprobajte sljedeće položaje iz joge:

  • Bočni plank – prvo ga pokušajte izvesti na mirnoj vodi. Morat ćete osviješteno aktivirati mišiće corea i gluteusa.
  • Položaj drvetaova poza na jednoj nozi je jako teška za izvesti na supu, pa veslo iskoristite za održavanje ravnoteže. Također, savjetujemo da odaberete neku točku u koju ćete se zagledati kako biste se lakše fokusirali na održavanje u položaju.
  • Pozdrav Suncu – progresija joga položaja, kao što je pozdrav Suncu, na supu dobiva potpuno novu dimenziju. Voda doprinosi i povećava nestabilnost, kao što to čine i prijelazi između položaja. Pokušajte naći ravnotežu tako da se potpuno smirite i fokusirate na kretanje disanje.

Trening za mišiće trbuha

sup

Sve vježbe koje znate za trbuh na supu su, barem dvostruko teže. Odaberite vježbe koje god želite, od planka, ruskog zakreta, bicikl trbušnjaka, do penjača (mountain climbera) ili marinaca.

Svaku vježbu odradite u trajanju o 30 sekundi, pa uzmite veslo, veslajte na supu 1-2 minute pa krenite sa sljedećom vježbom. Odradite 2-3 kruga.

HIIT trening na supu

sup

Ako je malo vjetrovito, veslanje na supu može vrlo jednostavno postati HIIT trening: veslajte 1 minutu prema vjetru, pa 1 minutu uz vjetar. Odradite tako 10 krugova.

Ako nema vjetra, intervale možete raditi tako da izmjenjujete intervale različitog intenziteta veslanja: 5 minuta veslajte umjerenim tempom, potom 3 minute ubrzajte tempo na nešto brži, nakon čega odradite 1 minutu najbržim tempom kojim možete veslati a da se održite na supu. Odmorite se 2 minute pa ponovite ove intervale još 2 puta.

Na kraju, što god radite na supu, za koju god aktivnost se odlučite moment okruženosti morem ili vodom vašem treningu daje dodatnu dimenziju spokoja, čišćenja i daje šut energije.

Veliku ponudu SUP daski za veslanje pogledajte u fitness.com.hr webshopu.

Objavljeno 02.07.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!