
Uz malo truda
2 osobe
25min
Varijanti palačinkica zaista je jako mnogo.
Mogu samo reći da su meni ove jedne od dražih, a i doma ih često pripremamo.
Naravno, ne propuštamo pritom kombinirati i proteinski namaz, bilo od čokolade ili vanilije, ali mogu samo reći da na kraju bude riječ o dobitnoj gastro kombinaciji.
Evo koje sastojke koristiti, dok je postupak jednak klasičnoj pripremi palačinki. Dobar tek i uživajte.
Sastojci:
- 50 g zobenog brašna (kupi OVDJE)
- 50 g bademovog brašna (kupi OVDJE)
- 3 žlice bijelog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 250 ml bademovog mlijeka
- malo meda
- prstohvat soli
- kokosovo ulje (kupi OVDJE)
Priprema:
- U posudi pomiješajte zobeno, bademovo i obično brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i mlijeko.
- Miksajte dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica.
- Smjesu ostavite da odstoji oko 10 minuta.
- Na tavi zagrijte malo kokosovog ulja, dodajte dio smjese, formiraje palačinkicu pa pecite dok se ne pojave mjehurići.
- Preokrenite palačinku i pecite je još kratko.
- Postupak ponavljajte dok ne potrošte smjesu.
Palačinke servirajte uz nadjev kakav želite, mi uvijek preferiramo neku od Proteinella, bilo čoko, bijelu, karamelu ili kombinaciju. Proteinelle možete kupiti OVDJE.
Objavljeno 26.01.2020.