Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Iskoristite sezonu: Zobena kaša s jagodama

Image
Jednostavno
1 osobe
5min

Napokon! Napokon! Stigle su jagode! U voćarni u kvartu našla sam domaće jagode koje mirišu onako kako su nekad jagode mirisale. Zamirisale su mi cijeli stan. I pojela sam ih odmah sve, dio za doručak, a dio u ostatku dana.

Evo kako sam jagodama obogatila i zobenu kašu. 

zobena kasa

Sastojci:

  • 60 g zobenih pahuljica, sitniji tip
  • Mlijeko ili voda, koliko želite
  • 4-5 jagoda

zobena kasa

Postupak: 

Za kuhanje zobene kaše ja koristim pola mlijeka i pola vode, nekako dobijem kremastu kašu koja mi nije preteška, kao što je slučaj kad je samo kuhana u mlijeku.

  1. Na vatri sam zagrijala vodu i mlijeko pa istresla zobene pahuljice i miješala dok nisam dobila kašu željene gustoće.
  2. Potom sam kašu skinula s ploče i istresla u posudicu pa ostavila da se malo ohladi.
  3. U kašu sam umiješala na kockice narezane jagode i uživala.

Ako ne želite da se jagode omekšaju i zagriju, nemojte ih umiješati u kašu već ih samo dodajte po vrhu pa svaki put kad zagrabite kaše, žlicom pokupite i koji komad jagode.

Ako ne želite jesti toplu zobenu kažu, zobene pomiješajte s hladnim mlijekom ili vodom i ostavite da malo omekšaju pa u njih dodajte nasjeckane jagode. 

Osim ovoga recepta donosimo vam i niz recepata za pripremu smoothieja s jagodama:

Smoothie od jagode: 5 osvježavajućih i zdravih recepata!

Objavljeno 17.04.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti