Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Zdrava verzija: Sočni pileći hrskavci

Image
Uz malo truda
2 osobe
20min

Da, pileće prsa možemo narezati i samo na tavici lagano speći. No, ponekad ih možemo malo unaprijediti s marinadom i pretvoriti u sočne, hrskave medaljone.

Upravo to sam napravila neki dan i u njima smo bome svi redom uživali. Na kraju smo ih jeli prstima uz salatu i baš se kraljevski najeli.

Moram priznati da su bili izvrsni i nekako su čak i slađi ako izrežete pileća prsa na manje medaljone. Uf! Počastite se obavezno. 

Sastojci:

  • 250 g pilećih prsa
  • 100 g čvrstog jogurta
  • 40 g integralnih krušnih mrvica
  • 20 g parmezana
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • himalajska sol
  • papar
  • sok od 1/2 limuna
  • šaka svježeg začinskog bilja po želji
  • maslinovo ulje

pile

Priprema:

Najbolje bi bilo kad biste dan prije marinirali meso u kombinaciji jogurta, začinskog bilja, sok od limuna, začina po želji i usitnjenog češnjaka. Prekrijete ga folijom u posudi i pustite da odstoji preko noći. 

Sutradan, pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate mrvice, naribani parmezan i pola žličice bosiljka. Zatim, u tu mješavinu uvaljajte meso, te ga pržite s malo maslinovog ulja, dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.

I da, pileće medaljone možete ispeći i u pećnici. Medaljone poslužite s omiljenim umakom ili pak s grilanim povrćem, salatom. Uživajte u ovim sočnim hrskavcima.

Objavljeno 15.10.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti