Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Salata s hokaido tikvom i šipkom - odličan lagani vege ručak ili međubrok

Image
Uz malo truda
1 osobe
30min

Jedna dobro izbalansirana salata može vam poslužiti kao jedan brzi ručak ili međuobrok tijekom dana. Ova salata je osvježavajuća, zasitit će vas do sljedećeg obroka i nutritivna je bomba.

Sastojci (za jednu osobu):

  • 2 šake matovilca
  • 100 g hokaido tikve
  • 70 g mini mozzarelle
  • 30 g očišćenog šipka
  • 50 g kus – kusa
  • žlica maslinovog ulja
  • žlica aceta balsamica
  • sol
  • sjeckani bademi

Salata s hokaido tikvom i šipkom

Priprema:

  1. Matovilac isperite, tikvu prerežite i očistite od koštica i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 min
  2. Kad je tikva gotova, očistite koru i narežite na komadiće
  3. Kus-kus stavite u posudicu i prelite s prokuhanom vodom (stavite duplo više vode od kus-kusa i ostavite 10ak min poklopljeno.
  4. Ulje, aceto i sol pomiješajte u većoj posudi, dodajte mladi špinat i sve pomiješajte.
  5. Prebacite na tanjur, dodajte skuhani kus-kus, narezanu tikvu, šipak i mozzarellu.
  6. Posipajte sa sjeckanim bademima.

Objavljeno 01.02.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti