Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Salata humusica kao odličan izbor za zasitan i zdrav obrok

Image
Uz malo truda
4 osobe
35min

Ako ste jedni od onih koji su skeptični kad čuju da je moguće zasititi se od salate, sigurno ste u svojoj salati kombinirali krive sastojke! U nastavku vam donosimo recept za salatu koju će obožavati svi ljubitelji slanutka, a koja je savršena i za vegane.

Sastojci:

  • 1 konzerva (od 400 g) slanutka
  • 150 g bulgura
  • 300 g (cherry) rajčica
  • 1 krastavac
  • lisnata salata po želji
  • 100 g humusa
  • 25 g sjemenki suncokreta
  • 50 g (veganskog) feta sira
  • začini po želji: sol, papar, crvena paprika, kajenski papar...
  • malo maslinovog ulja

Salata humusica

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 220°C te stavite kuhati bulgur u slanu vodu.
  2. Dok se pećnica ne ugrije, slanutak iz konzerve isperite i začinite žlicom maslinovog ulja te začinima po želji (kod nas sol, crvena paprika i kajenski papar). Rasporedite ih na plehu te stavite peći u ugrijanu pećnicu. Pecite oko 20 minuta, dok slanutak ne postane hrskav. Izvadite i ostavite da se prohladi.
  3. Povrće nasjeckajte na kockice i pomiješajte s lisnatom salatom.
  4. Kuhani i ocijeđeni bulgur začinite s malo soli. Dodajte mu pečeni slanutak te poslužite na otprije pripremljenoj miješanoj salati.
  5. Posipajte sjemenkama suncokreta i feta sirom, a poslužite uz malo humusa.

Salata humusica

U slast!

Objavljeno 30.10.2021.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti