Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako ste jedni od onih koji su skeptični kad čuju da je moguće zasititi se od salate, sigurno ste u svojoj salati kombinirali krive sastojke! U nastavku vam donosimo recept za salatu koju će obožavati svi ljubitelji slanutka, a koja je savršena i za vegane.
Sastojci:
- 1 konzerva (od 400 g) slanutka
- 150 g bulgura
- 300 g (cherry) rajčica
- 1 krastavac
- lisnata salata po želji
- 100 g humusa
- 25 g sjemenki suncokreta
- 50 g (veganskog) feta sira
- začini po želji: sol, papar, crvena paprika, kajenski papar...
- malo maslinovog ulja
Priprema:
- Pećnicu upalite na 220°C te stavite kuhati bulgur u slanu vodu.
- Dok se pećnica ne ugrije, slanutak iz konzerve isperite i začinite žlicom maslinovog ulja te začinima po želji (kod nas sol, crvena paprika i kajenski papar). Rasporedite ih na plehu te stavite peći u ugrijanu pećnicu. Pecite oko 20 minuta, dok slanutak ne postane hrskav. Izvadite i ostavite da se prohladi.
- Povrće nasjeckajte na kockice i pomiješajte s lisnatom salatom.
- Kuhani i ocijeđeni bulgur začinite s malo soli. Dodajte mu pečeni slanutak te poslužite na otprije pripremljenoj miješanoj salati.
- Posipajte sjemenkama suncokreta i feta sirom, a poslužite uz malo humusa.
U slast!
Objavljeno 30.10.2021.