Fit gozba: Proteinski brownie od zobenog brašna i posnog sira

Image

Izvrsna ideja kako od zdravih sastojaka napraviti prefine proteinske kockice u kojima ćete moći uživati nakon svakog obroka, bez straha da ćete ugroziti formu. 

U video receptu donosimo vam kako pripremiti proteinski brownie od zobenog brašna i posnog sira.

Pogledajte video:

Sastojci (za lim 20x20 cm ili 16 kocki):

1. dio (“biskvit”)

2. dio (“krema”)

brownie

Priprema:

Pećnicu upalite na 180°C. Kokosovo ulje (rastopljeno na laganoj vatri) stavite u zdjelu prikladnu za miksanje, dodajte kokosov šećer i izmiksajte par minuta. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući i povezujući smjesu između dodataka jajeta. Kad ste dodali i drugo jaje, izmiksali i dobili pjenastu smjesu, dodajte i mlijeko te još malo izmiksajte.

U smjesu dodajte zobeno brašno i kakao, te sve dobro promiješajte ručno, pjenjačom. Trebate dobiti gustu, bogatu smjesu. Stavite je u silikonski kalup za pečenje veličine 20x20cm (ili u običan kalup obložen papirom za pečenje, ako nemate silikonski).

Za “kremu”, pjenjačom dobro izmiješajte posni sir, preostalo jaje, 30 g kokosovog šećera i mjericu wheya. Dobivenu kremu stavljate žličicu po žličicu na tamnu smjesu, s malim razmakom. Kad ste potrošili svu bijelu kremu, uzmite vilicu i njome lagano odižite smjesu odozdo prema gore, tako da na kolaču dobijete lagani mramorni efekt. Vilicom još malo prođite površinom, ali ne previše da ne izmiješate previše smjese i izgubite efekt.

Pecite na 180°C oko 25-30 minuta (ovisi o jačini Vaše pećnice). Pečenost možete provjeriti čačkalicom, koja može izaći mrvicu “zamusana” jer brownie ne smijemo prepeći. Izvaditi i ohladiti, pa rezati na kocke.

Poslužiti s voćem po želji.

brownie

Objavljeno 17.08.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!