Proteinske čokoladne kocke s kikiriki maslacem (bez pečenja)

Image

Divno, slatko, ukusno, od probranih kvalitetnih namirnica. Ne zahtijeva pečenje. Vrlo jednostavno za pripremu.

U videu pogledajte kako napraviti proteinske čokoladne kocke s kikiriki maslacem (bez pečenja).

Pogledajte video:

Sastojci (za lim 20x15 cm)

Podloga:

Kikiriki krema:

Čokoladna krema:

  • 120 g tamne čokolade (80% kakaa ili više)
  • 100 g grčkog jogurta
  • 240 g posnog sira kremaste teksture, bez grudica (npr. Milbona iz Lidla)
  • 1 žličica arome vanilije
  • 40 g kokosovog šećera

Dekoracija:

  • sjeckani kikiriki
  • Glazura od tamne čokolade:
  • 50 g tamne čokolade (80% kakaa ili više)
  • ½ žličice kokosovog ulja

cokoladne kocke

Priprema:

Proteinske čokoladne kekse sameljite u multipraktiku da postanu potpuno mrvičasti. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje, dobro promiješajte smjesu (može se povezati i u multipraktiku sve), pa podlogu dobro utisnite špatulom ili prstima u dno kalupa 20x15 cm. Ja sam koristila dasku obloženu papirom za pečenje i pomični obruč radi lakšeg vađenja kolača, no Vi možete koristiti i običan kalup s dnom (iako ćete se malo namučiti s vađenjem kolača u tom slučaju :) ). Podlogu odložite sastrane dok pripremate prvu kremu.

Za kikiriki kremu, pomiješajte kikiriki maslac, posni sir, kokosov šećer i aromu vanilije. Dobivenu kremu premažite po podlozi i dobro zagladite špatulom, te sve stavite u hladnjak dok pripremate čoko kremu, da se stisne radi lakšeg stavljanja slijedećeg sloja.

Za čokoladnu kremu, prvo na pari rastopite čokoladu. Ostavite par minuta, a zatim je pomiješajte s grčkim jogurtom. Smjesu prohladite 10-tak minuta na sobnoj temperaturi.

U lagano prohlađenu smjesu sada dodajte posni sir, aromu vanilije i kokosov šećer te sve pjenjačom povežite u jednoličnu smjesu. Probajte te po potrebi i ukusu dodajte još malo kokosovog šećera (jer slatkoća uvelike ovisi o postotku kakaa u tamnoj čokoladi koju odaberete). Premažite čoko kremu preko ohlađene kikiriki smjese, te sve stavite hladiti u hladnjak na barem 2 sata.

Pomoću nožića namočenog u vodu odvojite rubove kolača od kalupa pa izvucite obruč. Tijekom rezanja kolača nožić namačite u mlaku vodu, pomognite si i špatulom, te nakon svakog reza nožić obrišite kuhinjskim ručnikom i ponovno namočite u vodi i ocijedite. Kremice su malo mekše, te na ovaj način želimo postići što ljepši presjek. Ako vidite da se kremice još “mackaju”, stavite kolač na 10 minuta u zamrzivač pa ga potom režite.

Za dekoraciju, pripremite čokoladnu glazuru. Na pari ratopite tamnu čokoladu sjeckanu na kockice zajedno s kokosovim uljem. Glazuru stavite u prozirnu vrećicu za zamrzavanje, održite joj vrrrlo mali vrh tako da čokolada iz nje može kontrolirano teći - sada ste dobili čokoladnu “pisaklju”. Njome crtajte šare po površini kolača, te na kraju sve pospite sjeckanim kikirikijem. Ohladite još malo da se glazura stisne pa poslužite i uživajte :)

cokoladne kocke

Objavljeno 15.09.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!