Vježbaj kod kuće - pogledaj fitness opremu za kućni trening!

Vraća u djetinjstvo: Proso na mlijeku

Image
Jednostavno
2 osobe
25min

Riža na mlijeku jedno je od mojih najdražih jela još od djetinjstva pa zato ponekad kuham i druge žitarice na sličan način. Proso je iznimno ukusno u toj zamjenskoj ulozi i uz malo truda može postati zvijezda vašeg stola. 

Bogat je proteinima, vlaknima, a ne sadrži gluten. Može se kuhati u običnom mlijeku, ali i različitim veganskim napitcima poput bademovog, kokosovog ili zobenog "mlijeka". Voće i začine također možete birati prema vlastitom ukusu. Čak i bez voća, samo uz dodatak vanilije i cimeta bit će fantastično i kremasto, ne samo za doručak, već i kao manje uobičajen, ali ukusan desert. 

proso na mlijeku

Pripremite:

  • 150g prosa (kupi OVDJE)
  • 1/2 žlice kokosova ulja (kupi OVDJE)
  • oko 3 šalice mlijeka po želji (upotrijebila sam kokosovo i bademovo)
  • mahunu vanilije
  • štapić cimeta ili pola žličice cimeta u prahu (kupi OVDJE
  • sladilo ili 2-3 žlice kokosova šećera (kupi OVDJE)

mlijeko proso

Postupak:

Proso kratko prodinstajte na kokosovu ulju. Pripazite da ne zagori.

Dodajte mlijeko, šećer, štapić cimeta i mahunu vanilije koju ste uzduž prerezali nožem. Unutrašnjost mahune prethodno uz pomoć noža izvadite i dodajte u kašu. 

Kuhajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje. Po potrebi tijekom kuhanja dodajte još malo mlijeka i kuhajte dvadesetak minuta dok proso posve ne omekša. 

Poslužite s malo svježeg voća, nasjeckanim bademima ili s nasjeckanom čokoladom.

Objavljeno 15.01.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti