Omiljena carbonara na keto način

Image
Uz malo truda
2 osobe
15min

Stara dobra carbonara. Ne sjećam se kad sam je posljednji put pripremala, no ono što se sjećam jest da mi je većinom sjedala teško na želudac zbog čega sam je počela pripremati tek nekoliko puta godišnje, iako je jako volim.

No, kako bih doskočila tom problemu, svoje rješenje sam pronašla u tjestenini od svježih tikvica. Nabavila sam u međuvremenu spiralizator i krenula u ovu keto avanturu.

Ono što mi je bio glavni adut i motivator jest to što sam ujedno nabavila i domaću pancetu.

Sastojci:

  • 1/2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g usitnjene pancete
  • malo vrhnja za kuhanje
  • 300 g rezanaca od svježih tikvica
  • 30 g maslaca
  • himalajska sol i papar po želji

Priprema:

Prepržite usitnjeni luk na maslacu. Potom dodajte usitnjeni češnjak, začine po želji i na kraju pancetu.

Zalijte malo vrhnjem za kuhanje, pa na sve skupa stavite rezance od tikvice i miješajte dok oni ne omekšaju i dok se sve ne prožme.

Poslužite toplo i uživajte.

Objavljeno 13.02.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti